Ooopsköp

Min gravida fru ville träna framför teven med nyinköpta instruktionsfilmer på DVD. Eftersom jag aldrig ägt någon DVD-spelare, förutom i datorn, ville jag inte riktigt, men var beredd att göra det för hennes skull.

Teven var gammal och dålig. Hade bland annat ett svart streck över skärmen ungefär första halvtimmen man kollade. Det är fantastiskt hur tokig man kan bli om man gillar att spara. Det strecket fick mig att känna mig duktig och stolt över att jag inte var en överspenderare.

Började kolla på teveapparater och fick den normala köpångesten eftersom det finns så mycket att välja mellan. Plötsligt dök det upp ett erbjudande och jag slog till lite för hårt och lite för snabbt. Plötsligt hade jag en värstingteve på 55 tum och med 3D. Precis som med min cab så duger det inte att bara två personer får njuta samtidigt så jag köpte fyra par av de dyra glasögonen också, som vi typ aldrig kommer att använda. Min cab har alltså fyra platser.

12 000 gick hela kalaset på och jag skäms när jag tänker på det. Nu kan man inte kalla sig sparsam på ett tag.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Sep 11, 2013 @ 10:18:44

  Tänk istället på hur länge du kommer att ha denna TV. Du har ju inte blivit en del av ”måste-ha-det-senaste”-ligan bara för att du har köpt en modern pryl. Inget att känna skam över!

  Svara

 2. Manne
  Sep 11, 2013 @ 18:09:32

  Bra där! Det gäller att unna sig något ibland också och du har inget att skämmas över då du vet att du har en långsiktig plan. Sparandet kan inte gå till absurdum.

  Svara

 3. minna köpstopp och ekonomi
  Sep 13, 2013 @ 23:19:35

  Fast en bra tv behövs! =) Det är min fattigdomslycka, min vackra fina tv!!!
  Underhåller mig kväll efter kväll…..och ska man köpa något, ska det vara kvalitet, något man trivs med och tycker om!!! Värre om du hade köpt något för 8000 kr och inte varit nöjd!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: