”Men det har jag hört av någon”

När jag pratar ekonomi med folk stöter jag på det hela tiden. Folk som baserar hela sin världsbild på vad de har hört av någon, på teve, i någon dokumentär eller vad någon insatt person har sagt till dem. Men har du tänkt efter själv?

Ännu värre är det i styrelsen i min bostadsrättsförening. Det är kloka och kompetenta människor mestadels, men alltför ofta hänvisar de till vad någon någon gång har sagt. Nu är det några gånger för mycket som den gamla ordföranden har kommit upp som referens på tokiga påståenden så jag kollar upp allt jag kan.

Jag kan säga att det ger ganska bra eftertryck när jag kan kolla upp saker och berätta hur det egentligen ligger till. Då lyssnar de nästa gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: