Månadsrapport, september 2013

Lite ojämnheter i utbetalningar gör att det blir nästan nollresultat trots att börsen gått fantastiskt. Privatekonomi

Lite ökat lån till ett av bolagen eftersom det ena bolaget köper innehållet i det andra.

Försäljningen:

HB: 9 000

Butik 1: 24 000

Butik 2: 13 000

Bilköpet gick till största delen på kortet och drabbar nästa månad. Dessutom köptes två begagnade barnvagnar denna månad.

Det ser inte så positivt ut för miljonen innan 40 just nu. Det är ju bara ett delmål men lite lustigt att det kommer att vara precis på håret om det går eller inte.

Jag kommer dock inte att ändra något för att fixa just detta mål. Bland annat ska jag spendera en massa pengar på en 40-årsfest och så kommer vi säkerligen att köpa fler barnsaker. Nej, det målet kommer nog inte att uppfyllas.

Lämnar lite utrymme för att jag har räknat fel någonstans. Ska gå igenom allt lite noggrannare när det är dags.

Fast egentligen har min bästa ”investering”, min lägenhet, gått upp så galet mycket i värde att miljonen har passerats för länge länge sedan. Det är ett boende och ingen investering men jag är glad att jag köpte när jag gjorde och glad att jag bor i en förening som är så populär och ett område där folk vill flytta in. Jag har haft tur, jag köpte för snart 5 år sedan och värdet har stigit från 1 250 000 till ungefär 1 900 000. Det är alltså en bruttovinst på 650 000 som inte finns med i rapporten.  Efter mäklararvode och skatt blir det kvar ca 450 000, vilket utslaget på 5 år blir 90 000 om året, eller 7 500 i månaden. Alltså i stort sett vad avgift och lån kostat per månad. Då är det ändå billigare än en hyresrätt.

10 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Trygg Framtid
  Okt 01, 2013 @ 10:05:51

  Hej!
  Posten ”Investering i bostäder”, vad innebär detta? Själv har jag en bostadsrätt, lån på ca 1.5 mil, men mäklarvärdering och likvärdiga lägenheter i föreningen säljs för ca 2.1-2.2 milj idag. Räknar man detta som en investering i bostäder då? Skulle jag i så fall räkna 2.1-1.5 milj = 600k i ägande?

  Alltid kul att följa upp sin ekonomi i excel =)

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 01, 2013 @ 10:30:19

   Hej
   Det är exakt hur mycket jag har lagt på bostäderna i inköp och renovering.
   För lägenheten är det alltså inköpspriset på en och en kvarts miljon plus tiotusen i renovering.
   Alltså tar inte mina rapporter hänsyn till värdeökning av bostäder.

   Svara

   • Trygg Framtid
    Okt 01, 2013 @ 21:05:16

    Klokt att inte räkna in ”värdeökning” innan realisation! Och bra där med kalkylblad =)

  • jobbochfirma
   Okt 01, 2013 @ 10:34:54

   Jag är numera väldigt noga med att använda ordet kalkylblad istället för Excel då jag själv bara använder Google drive.

   Svara

 2. Kalle kr
  Okt 01, 2013 @ 11:52:41

  Att ta med någon värdeökning innan realisation kan man låta bli, eftersom pris/marknad kan förändras både uppåt och neråt, gäller främst illikvida tillgångar som bostad imo

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 01, 2013 @ 22:38:27

   Håller med, men kan tänka mig att man kan frestas att ändå göra det om man t.ex. köper något till ett väldigt bra pris istället för att investera pengarna i aktier. Typ som vi TRODDE att vi gjorde med sommarhuset.

   Svara

 3. minna köpstopp och ekonomi
  Okt 01, 2013 @ 17:55:49

  jag har en lägenhet som jag äger idag. Fullt betald. Jag har inte tagit med den i mina beräkningar nu, då jag extra amorterar på mina andra lån för fullt just nu. Men när jag blir skuldfri, då ska jag ta upp den till tillgodolistan=)

  Svara

 4. andramiljonen
  Okt 01, 2013 @ 22:12:51

  Jag hade som första mål att bli miljonär före min 25 års dag.
  Men det lyckades jag tyvärr inte med. Blev några månader efter.
  Har nu även börjat blogga. Hoppas på att mitt skrivande ska glädja någon.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: