Väldigt privat ekonomi

Fick äntligen tillfälle att prata på tu man hand med en gammal god vän. Ville fråga honom om deras barnlöshet var frivillig eller inte, eftersom jag vet att han tidigare gärna ville ha barn.
Med lite lata simmare och gammal fru var det inte troligt att det blev något utan hjälp, och hjälpen skulle kosta pengar eftersom de inte uppfyllde kriterierna för gratis IVF.
Ett alternativ var att åka och fixa det utomlands för 20 000, men de pengarna var tydligen svåra att få fram. Jag nickade och var förstående men i efterhand har jag funderat på detta och på de ekonomiska val de gjort tidigare. En bil som kostade tre gånger så mycket som min, en semesterresa till Västindien och ett hus för 3,5 miljoner har det blivit, men fan inget eget barn, som han har längtat efter.
Jag har inte svurit på ett tag på bloggen, så jag hoppas att ni förstår att det upprör mig en aning. Ni förstår, pengar är nämligen inte allt, inte ens för mig! Alla måste inte ha ungar, verkligen inte, men vill man det ska man ta mig tusan göra allt för att det blir verklighet, annars kommer man att ångra sig resten av livet, så stort är det.
Nu sitter människor jag tycker väldigt mycket om och saknar ett barn dels på grund av att de har levt för stunden och unnat sig saker istället för att vara ”gnidna” och ”giriga” och samlat en summa på hög för en regnig dag.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kalle kr
  Nov 03, 2013 @ 19:49:49

  De kanske trots allt inte ville ha barn så mycket, vill man något riktigt mycke gör man allt för att det ska bli av…

  Svara

 2. Kalle kr
  Nov 03, 2013 @ 19:55:13

  Men med det sagt, många har svårt att prioritera o välja….de trallar på o ”skyller” sin otur på livet o andra… Fast de i själva verket antagligen hade kunnat göra väldigt små förändringar o ändå ha den buffert som i det här fallet skulle behövas…… Sen skall man inte underskatta längtan efter det man inte har(gräset grönare på andra…) eller rättare sagt viljan att uttrycka denna inför andra…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: