3,2 miljoner i kassan

Inte jag, bostadsrättsföreningen.

Två snåle, starke män, har gnetat och stretat. Jag pratar om mig och kassören i föreningen, som funkar väldigt bra ihop och tillsammans har jobbat hårt för att effektivisera och spara åt föreningen. Inte för att föreningen har haft särskilt dålig ekonomi eller gått över budget, utan för att vi fungerar på det sättet och att det är vår plikt att sköta föreningen för medlemmarnas bästa.

Till en följd av det har vi nu plötsligt 3,2 miljoner i kassan! Självklart sitter det mesta på ett sparkonto och tjänar ränta, och när nästa bundna lån går ut ska det användas för amorteringar.

Det finns många sätt att räkna på och det är inte alltid lätt att förstå ”avskrivningar”, ”underhållsfond”, ”reparationsfond” och sånt, men det är en bra början att kontona fylls på snabbt!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kanjagblirik
  Nov 14, 2013 @ 18:03:59

  Starkt jobbat! Har precis köpt mig ”rätten” att bo i en lägenhet, kommer försöka engagera mig och ha koll på föreningen.. Några tips på vägen?

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 14, 2013 @ 20:16:27

   Brukar inte vara så svårt att komma in i styrelsen, det är inte så vanligt att folk vill engagera sig. Sen är det ovanligt att man får vettig ersättning också.

   Första året brukar man inte få någon betydande post. Jag hade tur som kom in som vice och sedan tog över efter kort tid då ordföranden gick in i väggen.

   När du har kommit dit handlar mycket om att delegera klokt och få andra att känna ansvar.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: