Världen enligt Cornucopia?

När jag flyttade till sveriges huvudstad för fem år sedan läste jag redan Cornucopia?

Jag tycker verkligen att han har många bra poänger och att det är lite roligt att läsa, men sanningen är den att jag är glad att jag inte baserade mina beslut på hans mörka framtidsutsikter.

Hade jag gjort det hade jag:

 • först och främst inte försökt bli en av de ”snyggaste och smartaste i europa” (stockholmare)
 • absolut inte köpt en lägenhet i den värsta ekonomiska kris världen har skådat (2008)
 • inte köpt aktier
 • köpt ädelmetaller för att ”häcka” mot ”säker” inflation
 • troligen inte skaffat fru eller barn eftersom man är mer sårbar då, eller nåt

Men världen går vidare och domedagsprofeterna sitter i sina hålor och förbereder sig för att ha rätt. Oroa er inte, ni kommer att få rätt till slut! Men ni kanske har offrat för mycket då, medan vi andra har levt.

Nu har jag istället:

 • ”tjänat” 700 000 på värdeökning på lägenheten
 • ökat intjäningen med 8 000 per månad, brutto
 • gift mig med en kvinna som inte kan odla en potatis men tjänar 43 000 netto per månad
 • ett bra liv där jag bjuder in mina grannar på fika och middag emellanåt
 • snart satt ett barn till världen med allsköns silverbestick i munnen

Som sagt, du får nog rätt till slut, men tills vidare: fuck dig!

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kalle R
  Nov 20, 2013 @ 10:36:59

  Cornu hör till de som ser världen i svart och vitt. Och det han har bestämt sig för, det tror han på och med sin överlägsna attityd hånler han åt de som tycker annorlunda. Ingen kille att ha en givande diskussion med, där man resonerar kring för- och nackdelar.

  Ett av de tydligaste, inte så känsliga områdena, är inställningen till bitcoin. Jag har följt denna alternativa valuta med intresse och vet inte riktigt vad jag skall tro. Cornu har baissat den med emfas ända sedan den dök upp – den kommer krascha och det är bara en (kort) tidsfråga innan den är borta. Jag anser dock att den har sina fördelar men det största hindret mot succé är att t.ex. amerikanska staten (med CIA/FBI/NSA/FED) nestämmer sig för att den måste krossas.

  Sedan Cornu började baissa Bitcoin har den stigit med flera tusen % och användningen ökar. Har läst att allt fler i inflationsdrabbade länder i Afrika har börjat köpa bitcoins för att kunna säkra sina tillgångar. Och kinesiska staten har haft TV-program om hur man köper och använder bitcoins (!). Och häromdagen gav amerikanska centralbanken bitcoin sin välsignelse, varvid priset på Bitcoins dubblade. Den senaste utvecklingen har Cornu inte kommenterat.

  Jag håller absolut med dig att man skall leva livet. Ni har fattat rätt beslut. Man har bara ett liv och om det står mellan att leva i en bunker med konserver för 5 år eller leva livet till det yttersta så skall man välja det senare.

  Dock hör jag till dem som har brandförsäkring för huset, även om jag inte tror att det kommer brinna. Sannolikheten är faktiskt större att vi får se en internationell valutakollaps. Och av den anledningen har jag köpt några guldmynt. Jag tycker att det är sunt att lägga t.ex. 10% av sina fria finansiella tillgångar i saker som kanske kan säkra tillvaron om det värsta händer (t.ex. guld, silver, bitcoins). Man behöver inte försaka att leva livet för att man har en brandförsäkring, eller hur?

  I ditt senare inlägg idag, frågar du vad ni skall göra med era tillgångar? Själv är jag allergisk mot lån, så jag skulle satsa mtcket på att amortera av dessa. När jag hade lån så amorterade jag varje månad och varje månad kände jag mig lite friare.

  Utöver det måste ni ställa er frågan: vad är det roligaste vi vet? När ni kommit på det, så gör ni det. Vare sig det är att åka till Borneo och se näsapor, göra en road trip i Montana eller skaffa 10 barn. Men på vägen köper ni då och då ett guld- eller silvermynt och lägger i kassaskåpet (som är fastbultat i betonggolvet).

  Svara

 2. Pelle
  Dec 01, 2013 @ 01:03:06

  Som alla småväxta personer är Cornu aggressiv av sig. Därav uttrycket ”stor i orden, liten på jorden”.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: