Hur anpassa risknivån?

Hur stor del av mitt ”nettovärde” jag investerar på vilket sätt gillar jag att bestämma utifrån vilken total risknivå jag har. Om jag har en väldigt säker inkomst och en fru med en säker inkomst så känns det rätt att köpa aktier istället för att spara på konto, till exempel.

Men sånt kan ju ändras ganska snabbt, hur gör jag då? För det första måste jag försöka se in i framtiden och fundera på om något kommer att ändras, vilket inte är så lätt. Man brukar säga att man ska köpa aktier för pengar man inte kommer att behöva inom fem år.

Själv har jag tyvärr hoppat lite för mycket mellan att vara investerad och inte.

Hur tänker ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: