Framtiden och delmål

Nu när jag  har uppnått mitt första delmål på en miljon i nettoförmögenhet så går resan vidare mot familjens gemensamma mål på en miljon brittiska pund, ca 10 miljoner svenska kronor. På vägen dit är delmålen en halv miljon dollar, en halv miljon pund och en miljon dollar.

Eftersom frugan också har sparat duktigt hoppar vi raskt över tvåmiljonersstrecket, plus att vi börjar räkna bostädernas riktiga värde, vilket göra att vi till och med kommer över tremiljonersstrecket på en gång. För att inte behöva jaga ett rörligt mål sätter vi nästa delmål till 3,5 miljoner svenska kronor, för att motsvara en halv miljon $US. Det bör slås någon gång i sommar.

Frågan är när vi kan nå vårt gemensamma slutmål? Även om det i mina öron låter högt kanske vi måste sätta slutmålet ännu högre, eftersom bostaden räknas in. Vi skulle ju kunna bo i hyresrätt och ha hela nettovärdet som arbetande kapital men det är inte troligt. Istället kanske vi någon gång börjar räkna i arbetande kapital istället. Anledningen till att vi inte gör det nu är att våra bostäder faktiskt är en sorts alternativa investeringar och inte frikopplade från aktier och sparkonton.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Treminutersfeber
  Dec 16, 2013 @ 23:40:08

  Spännande. Hoppas att du fortsätter uppdatera, uppskattar din blogg!

  Svara

 2. Kalle kr
  Dec 17, 2013 @ 04:42:19

  Din totala avkastning kan bli rätt usel om du sätter din bostad i arbetande kapital (givet att inte bomarknaden fortsätter i liknande takt som senaste 20åren)

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 17, 2013 @ 15:18:06

   Jag förstår inte hur du menar. Jag diskuterar ju att börja räkna endast arbetande kapital och inte nettovärdet, eftersom det just nu är bundet i boendet till stor del.

   Skulle inte du sluta läsa förresten?

   Svara

 3. Trackback: Att investera i spelbranschen | Jobb och Firma

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: