Flyttar sparpengarna till Santander

Jag säger som Jan Boris Möller i en gammal reklamfilm: Det här får jag betalt för att säga, men det spelar ingen roll, jag använder ju Santanders buffertkonto i alla fall.

Jag har tidigare resonerat om varför jag är så ”björnig” av mig i dessa tider. I korthet har det att göra med att jag:

 • är osäker på var börsen står
 • inte hittar några aktier jag känner starkt för just nu
 • senaste året har varit väldigt osäker på mina framtida inkomster
 • vill bli husägare inom 3 år

Min fru har ju ganska mycket sparpengar så även hon kommer att byta till Santander. Eftersom vi troligen snart kommer att köpa hus ser vi ingen större anledning att betala av lånet innan dess. I synnerhet inte när sparräntan är ungefär samma som låneräntan. Just nu har vi 2,35% i bolånet på SEB och 2,5% på buffertkontot hos Santander!

Vi har tillsammans ungefär en miljon på sparkontona idag. Ränteskillnaden mellan vårt förra sparkonto och Santanders är 0,3 procentenheter, vilket gör 3 000 kronor före skatt, alltså inga stora pengar. 3 000 spottar jag dock aldrig på, men viktigare än det är just känslan att sparräntan matchar låneräntan. Det ger mig frihet att inte stressa med återbetalningen av lånet och istället ha pengarna på sparkontot för husköp eller eventuella investeringar.

Närmaste målet är alltså att ha 1,4 miljoner på sparkontona för att matcha bostadslånet. Då kan vi i alla fall känna oss skuldfria ett tag (tills vi köper hus). Ah, glömde CSN, men det matchas av vad som är kvar på börsen.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kalle kr
  Dec 19, 2013 @ 21:22:06

  Ser att d är fler än du som pushar santander nu, vad får man betalt för att sälja en post på d här sättet till santander?

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 19, 2013 @ 23:34:39

   Det är en sak mellan mig och annonsören, men det är gott att få betalt för något man ändå gärna skriver om. Jag har ju skrivit ganska många gånger om min gamla nischbank utan att få en krona. Nu har jag bytt till Santander eftersom ränteskillnaden var tillräckligt stor.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: