Varför är alla fb-vänner sossar?

Först var det vackra humanistiska värderingar, för människors lika värde, mot invandrarfientlighet och homofobi.

Nu tycker folk tydligen att de betalar för lite skatt, för det har blivit populärt att säga att det inte behövs mer skattesänkningar och att gränsen för statlig skatt inte ska höjas.

Felet med detta resonemang är dock att det inte handlar om vad enskilda individer tycker är tillräckligt att leva på, det handlar om när vi har ett fungerande skattesystem, där folk vill arbeta och blir belönade för att ta ansvar och visa framfötterna.

Om sjukvården är ineffektiv och staten inte får in tillräckligt mycket pengar från företag och människor som arbetar är inte lösningen att höja skatten! Det KAN vara att sänka skatten, men det spelar ingen som helst roll huruvida du är nöjd eller inte som det är!

Men det går inte att säga det på fb då blir man fb-mobbad. Av samma anledning som det inte går att säga att invandringen har en övre gräns. Såna uttalanden får folk att tro att man hatar fattiga eller invandrare, även om det inte har något med saken att göra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: