Nöjd med lite

Det vi har gjort bäst hittills i vår jakt på rikedom är både enkelt och svårt. Det är något som är svårare att lära sig än att ha från början. Det är något som är svårt att öva in men lätt att glömma.

Jag pratar om att vara nöjd med lite!

Vissa människor kan inte låta bli att känna sig kränkta om de inte får precis det bästa av vad alla andra har. De kan inte se att nästan alla andra människor har mycket lägre standard.

Att nöja sig med lite mindre är lite konstigt i vår kultur och när det gäller jobb, lön eller idrottskarriär är det helt fel att nöja sig med mindre. Dock inte när det gäller livet i övrigt. Det är en stor styrka att inte måsta ha det bästa, att klara av att vänta på belöningen, att svälja att ”sämre människor” åker omkring i finare bilar.

Det enda jag har gjort riktigt bra, och det som gör min fru till en riktig ekonomisk vinnare, är att vi nöjer oss med lite mindre än man ska i ”vår position”. Lägenhet i förorten och en femton år gammal bil är inget som imponerar på någon. Men vi tycker att vi har ett fantastiskt liv och kommer fortsätta med det, även om folk inte blir imponerade förrän vi drar oss tillbaka från arbetslivet långt innan ”pensionsålder”, eller tar ett sabbatsår och bosätter oss utomlands, eller nåt.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kalle kr
  Dec 21, 2013 @ 02:14:53

  Man kan köpa sig tid men inte lycka…?

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 21, 2013 @ 18:20:40

   Man kan debattera huruvida man kan köpa sig tid också…
   En del kanske också skulle hävda att man kan köpa sig lycka. I alla fall indirekt, om man vet att man blir lycklig av att jobba lite mindre, åka på semester lite oftare, eller bara slippa snåla eller bråka om pengar.

   Själv vet jag att lycka är nästan helt frikopplat från pengar, men när man är nöjd med tillvaron är det så mycket lättare att spara, och då blir det så mycket lättare att vara nöjd med tillvaron.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: