Städaren

Pratade just ganska länge med en städare på jobbet. Det jag blev mest överraskad över var hans upprördhet över hans landsmän i Rinkeby, som han tycker i för stor utsträckning lever på bidrag, tvingar kvinnorna stanna hemma, och skaffar för många barn.

Det lät som taget från Sverigedemokraterna, helt enkelt.

Nej, jag har själv aldrig yppat såna åsikter så han sa det inte för att hålla med mig. I och för sig kanske han ville göra sig populär på något sätt men det är lite underligt i så fall.

Faktum är att han får lov att prata om detta utan att kallas för rasist. Eftersom han är av samma tro och han pratar om sina tidigare landsmän så kan han prata om sakfrågan och de strukturella problemen utan att det ska bli infekterat av rasfrågan.

Jag är själv inte särskilt intresserad av att prata om sånt här men jag är förundrad över att folk tror att frågan handlar om ja eller nej till att gilla invandrare. Frågan är inte ens ja eller nej till invandring.

Jag är för invandring, men det är inte frågan. Frågan är hur många vi ska ta in per år.

Om någon säger att vi ska ta in färre flyktingar är personen rasist, men varför hör vi inte fler röster för att öka invandringen. Tro inte att vi har hittat någon magisk formel för hur många som har rätt att komma in eller hur många vi kan ta emot!

Detta är inte en politisk blogg och jag har aldrig tidigare skrivit något om invandring. Vi får se om jag får ångra det på en gång.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Micke
  Dec 30, 2013 @ 10:25:49

  Fast hans kommenterande var ju hur vissa individer beter sig och inte antalet invandrare. Dock tycker jag (och även lagen) att även invandrare ska kunna och kan uttala sig kränkande mot landsmän med rättsliga åtgärder som följd. Sen är inte min bild att det är politiskt okorrekt att yttra sig om begränsad invandring. Mig veterligen är väl alla våra partier för begränsad invandring? Själv tycker jag det är tråkigt att var man är född ska ha så stor betydelse på om man får lov att söka lyckan i Sverige eller inte. Förstår dock att för öppna gränser ska fungera så måste vi ge upp vårt bidragssamhälle. Men det hade varit fan så mycket mer rättvist. Finns så många drivna människor som gärna hade flyttat till Sverige om de fått, men de får inte ‘plats’ för vi har så många Conny och Mohammed att ta hand om (även en del Marior för att inte lämna något kön utanför).

  Svara

 2. Johan
  Dec 30, 2013 @ 13:45:44

  Nu får du kallt räkna med att du är med i registret som Researchgruppen har. Och du kan räkna med ”hembesök” för att bli ”talad till rätta” och sluta med att sprida åsikter som i detta blogginlägg. Om du har ”tur” kanske du även får äran att få vara med i en 5 minuters video på Expressens hemsida, inspelad av en av deras journalister. Du har ett intressant 2014 att se fram emot med andra ord……hoppas du och frun har heltäckande försäkringsskydd.

  Svara

  • jobbochfirma
   Dec 30, 2013 @ 19:02:40

   Jag vet inte om du är ironisk eller paranoid Johan, men på detta inlägg behöver jag nog inte vara nervös.

   Dock ligger det en poäng i det du säger och kanske är yttrandefriheten skadad en aning när folk är rädda för att uttrycka någon åsikt som är en millimeter över på fel sida den allmänt accepterade.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: