Månadsrapport, januari 2014

Det svåraste med rapporteringen nu är att få frugan att uppdatera sin i tid. Privatekonomi

Det är mycket sämre ordning på allt just nu i och med den nye familjemedlemmen. Inkomsterna är lägre och det dröjer lite innan första föräldrapengen har hittat till kontot. Detta är i alla fall situationen just nu så vitt vi kan se.

Jag har haft lite härligt klirr på kontot men nästa lön kommer inte förrän i slutet på mars. Mer om anledningen till det senare.

Försäljning:
HB: 9 500
AB1: 9 400
AB2: 21 400

Nu är budgeten satt och även om det inte finns några som helst tumskruvar har jag i alla fall börjat följa upp var utgifterna går, så att vi kan korrigera kursen om något kostar för mycket. Frugan ääääälskar att unna sig småsaker och så fort vi är i något köpcentrum så blir det smoothies och kaffe på dyraste stället. Min utmaning är att påpeka så snällt som möjligt att det blir mycket pengar i längden och att hon åtmistone ska hålla det i åtanke. Men jag trycker inte på för mycket, dels för att hon går med på att bo i lägenhet och åka en 15 år gammal bil, men också för att hon tjänar mer netto än de flesta (däribland jag) har i bruttolön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: