Kommande prisfall för nya BRF?

Cornucopia har idag två inlägg om att ”progressiv avskrivning” ska stoppas för bostadsrättsföreningar, och vilken påverkan det kan tänkas ha på försäljningstrycket av nybyggda bostadsrätter.

http://cornucopia.cornubot.se/2014/02/slut-pa-gladjebluffekonomi-i-br.html
http://cornucopia.cornubot.se/2014/02/250-hojda-br-avgifter-i-wallenstams-brf.html

Det är förhoppningsvis en ögonöppnare för köpare och kanske även en för byggherrarna, som måste blir lite mer kostnadseffektiva när de bygger.

Min vinkel på detta är lite annorlunda. Kan det istället för en krasch vara så att gamla föreningar kommer att uppvärderas snabbare än nya? Själv tycker jag att det är galet hur mycket folk är beredda att betala för att bo i en nybyggd BRF. Tar de verkligen med i beräkningarna att de är medansvariga för skulder som oftast är mångfalt högre än i äldre föreningar?

Om folk nu är beredda att rida boprisvågen ett tag till och pumpa bubblan ytterligare, vilket inte alls är otroligt kan fortgå i flera år till, men ändå blir påverkade av denna nyhet, så blir i alla fall min slutsats att gamla föreningar kommer att se sina lägenheters försäljningspris stiga snabbare än i nya föreningar.

Min lägenhet skulle gå på ca 25 000 per kvadratmeter. Nybyggda lägenheter i närheten kostar för en liknande lägenhet 30 000 per kvadrat. Kanske kollar jag om två år igen och ser hur det relativt har ändrats.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: