Hur möjligheter gnälls bort

Nyss hemkommer från USA klagar han på att det är krångligt och dyrt att driva företag i Sverige. Beskriver hur man inte ens måste fakturera i USA som ”företagare”, bara ha ett bankkonto att ta emot pengar till… (troligen tar han helsvart betalning och fattar det inte ens själv).

Efter att ha förklarat vilket kap han gjorde när han köpte sin lägenhet här i grannskapet, ondgör han sig över hur dyrt det är i Sverige, plus att folk har så låga löner att han inte förstår hur någon kan få köpa till dessa priser.

Direkt på det påpekade han att amerikanska banker minsann lånar ut till att köpa uthyrningslägenheter men att de dumma svenska bankerna inte gör det. Jag försökte med att de bara såg på ens ekonomi som helhet men då återkom han till att ingen tjänar så bra…

Biter mig i tungan och berättar inte att vi lätt kan köpa en uthyrningslägenhet kontant, eller att vi har ett lånelöfte på 9 miljoner.

Istället för att låta honom renovera ett potentiellt uthyrningsobjekt vi båda har koll på säger jag hej då till en bitter  människa som kommer att fortsätta klaga när positiva människor omkring honom lyckas.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. frivid42
  Mar 18, 2014 @ 21:52:24

  Tack för en bra blogg som läses med intresse.

  En av mina favoritbloggare (amerikansk) Mr Money Mustache kallar dessa människor för ”complainypants”. Nedan ett kort inlägg om hur man vet om man är en själv:-)

  http://www.mrmoneymustache.com/2011/10/07/how-to-tell-if-youre-a-complainypants/

  Besök gärna min nystartade blogg, frivid42.com vid tillfälle.

  Svara

 2. Player
  Mar 23, 2014 @ 16:39:34

  Energislukare är vad den typen av människor är. Det händer emellanåt att de korsar våra vägar och när det sker förbarmar man dagen. Men, och det är ett stort men, jag brukar tänka att när jag blir fri från människan så är jag fri och kan göra vad jag vill medan personen ifråga fortfarande är förbannad. Jag gör mitt yttersta för att undvika situationerna från första början men ibland sker det oundvikliga.

  Samtidigt är det bra att få den erfarenheten eftersom det ändå ger visst perspektiv till hur man själv ser på saker och ting vilket kan ha en positiv inverkan på den egna situationen (om det är något själv man funderar på eller dylikt).

  Tack för en intressant blogg!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: