Så sabla inte ERE!

Trots att vi för bara ungefär fyra månader sedan bestämde oss för att inte fundera på hus så är det nu dags igen.

Vi trivs fortfarande väldigt bra i vår lägenhet i hooden, men vi får liksom inte riktigt plats med grejerna. Ja jag vet, det är helt galet. Vad vi borde göra är att göra oss av med saker och förenkla våra liv, det är ju det spåret vi har varit inne på lite.

Men nu hör jag oss resonera precis som mina tidigare meningsmotståndare. Precis tvärtemot de flesta ekonomibloggarna. Ganska kul att kunna uppleva och förstå hur ”andra sidan” känner.

Vi har nämligen känslan av att vi nu lever mitt uppe i livet och vill tillsammans med vår son leva och uppleva på nya nivåer. Det är inte så att vi direkt är såna människor som lever för stunden, konsumerar först och gråter sedan, men vi skulle ändå behöva ta ansenliga lån för att skaffa detta hus.

Men vi har ju faktiskt sparat duktigt båda två och vi är ju inte tjugo längre, så vad är problemet?

Jo, det går ju faktiskt lite emot min dröm om att nå total ekonomisk frihet. Men jag har ju varit expert på att skjuta upp belöningarna, kanske är det dags nu?

Jag kommer aldrig att släppa ekonomitänkandet, men min enda väg kan inte vara att skjuta upp husköpet tills vi kan köpa det kontant.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Johan
  Apr 05, 2014 @ 00:01:47

  Sunt tänkt. Man måste investera i sitt liv ibland.

  Svara

 2. Aktieingenjören
  Apr 05, 2014 @ 00:18:55

  Rent krasst är det så att du har som störst nytta av pengar nu när du bildat familj. Att spara pengar nu och spendera dem när barnen flyttat hemifrån känns oerhört ineffektivt.

  Svara

 3. Lundaluppen
  Apr 05, 2014 @ 01:24:20

  Vet inte om det var på den här bloggen jag skrev det (eller kanske Ägamintid?), men det stora problemet med att spara när man har barn är att man inte vill 😉

  Svara

  • Cesar
   Apr 05, 2014 @ 04:35:16

   Livet går inte i repris. Kör. Ett hus går alltid att sälja. Svårt att sova med snuvig unge. Gör ett nytt försök. God natt.

   Svara

  • jobbochfirma
   Apr 07, 2014 @ 01:01:36

   @Lundaluppen: Sant på kort sikt. Samtidigt ser man fördelen att ha samlat i ladorna om det skulle hända något med barnen som kräver hela ens uppmärksamhet.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: