Tillbaka på skatten

I år vet jag i alla fall varför jag får tillbaka tokmycket på skatten. Jag var ju tjänstledig i fem månader men betalade skatt som att jag jobbade helår. Därför kröp jag in på undre brytgränsen och ska enligt den första uträkningen få tillbaka 70 000 kronor, vilket är mer än två nettomånadslöner, inte så illa. Det dröjer dock länge innan dessa pengar kommer eftersom jag har företag att deklarera och hittills inte lyckats göra det digitalt.

En sak jag måste komma ihåg att göra innan jag lämnar in deklarationen är att skatta för ränteintäkten från mitt eget företag. Det ligger på 9 000, så knappt 3 000 blir det väl i skatt. Jag ska också dra av för kontor i lägenheten, vilket är 4 000 kronor. Borde alltså gå på ett ut.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Fattigbonndräng
  Apr 09, 2014 @ 12:25:53

  Har också företag, men lämnar en preliminär inkomstdeklaration på det gångna året i efterhand. Då räknas den preliminära F-skatten om. Eftersom man då betalat in för mycket finns ett överskott på skattekontot som genast kan betalas ut. Jag får mina ca 40 tusen i morgon eller fredag.

  Svara

 2. Fattigbonddräng
  Apr 09, 2014 @ 12:27:59

  Opps Fattigbonddräng ska det ju vara.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: