Utebliven inkomst

Som föräldrar gör vi en stor ekonomisk omsvängning. Jag trodde nog i min enfald att kostnaden för barnen mest var faktiska kostnader som mat och saker, men för oss blir den absolut största delen utebliven inkomst.

Vi tjänar pengar som gräs men är inte så intresserade av att göra karriär, eller är åtminstone mycket mer intresserade av att softa med avkomman. Det svenska systemet ger oss frihet att bestämma mer över vår egen tid och det gör vi! Vi kommer att kunna ta långa sommarsemestrar och även ledigt runt jul och andra högtider.

Men pengarna…

Ni kanske tror att jag sörjer dessa uteblivna pengar men jag känner glädje att vi har det så bra och att vi varit duktiga att skaffa en ordentlig buffert. Den bufferten gör inte att vi kan sluta jobba men den ger oss ordentligt med svängrum och många valmöjligheter.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kampen Mot Index
  Maj 06, 2014 @ 07:17:12

  Låter som en sund prioritering 🙂

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 07, 2014 @ 00:15:25

  Detta inlägg uppfattas väl inte som att jag ger upp mitt mål?!
  Jag vill absolut inte vara ännu en av alla ekonomibloggare som efter ett par år plötsligt lägger av att spara och förklarar att bla bla bla livet är viktigare bla bla…

  Det klart det är, men fattar man inte det innan man bestämmer sig för att bli dollarmiljonär så kommer man ju inte att klara balansgången.

  Det är ett långlopp vi springer och då håller det inte att ha mjölksyra från början. Spara på en nivå ni är bekväma med och kan leva livet på! Och livet levs inte på restauranger och flygplatser (även om min fru ännu tror det ibland).

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: