Räntebud

Fick en offert på huslån från en av de mindre bankerna i Sverige. De ville ge mig 0.61 procentenheters rabatt på deras listpris vid lån på 7,5 miljoner. Hyfsat tyckte jag eftersom räntan då hamnar just över 2%, men de sa också att det var förhandlingsbart ifall vi var beredda att lägga vårt sparande i deras bank. Vi hamnar alltså då under 2% i låneränta.

Men nu sa just frugan att eftersom jag har gått med på att resa så mycket i år så kan vi skjuta upp husköpet till nästa vår.

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Maj 14, 2014 @ 15:50:08

  7,5 miljoner, herrejisses vilket lån!

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 17, 2014 @ 08:52:14

   Jag frågade alltså efter en offert på vad vi max fick låna. Detta var ett exempel på ett av erbjudandena. Andra sa att vi gärna fick låna 10 miljoner, alltså köpa ett hus för 12…

   Vi kommer inte att ta ett så stort lån som 7,5 miljoner!

   Just nu samlar vi kontanter på sparkontot som ska gå till 25% av huset, resten lånar vi. Varje månad sätter jag upp en graf på kylskåpet som visar hur mycket vi har kontant och hur mycket hus vi kan köpa om vi lånar till 75% av huset. Just nu ligger vi på drygt 6 miljoner i husbudget, och således drygt 4,5 miljoner i lånebudget.

   Svara

 2. Anonym
  Maj 14, 2014 @ 18:22:39

  Jag ränteförhandlade i dagarna. Blev erbjuden 2,08 hos SEB. Har ”bara” lån på 1,5 MSEK, vilket motsvarar ca 50 % av värdet. Motprestation var att flytta mitt lönekonto samt tjänstepension.

  Svara

  • Anonym
   Maj 16, 2014 @ 00:09:15

   Se upp med det där att flytta tjänstepensionen. Ofta tar de igen rejält, det du tjänar på räntan, på tjänstepensionerna. Dessutom har SEB ett ganska svagt tjänstepensionserbjudande. Du är fast i deras tradiga fonder.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: