Operation övertalning lyckad

Frugan fick alltså några veckor innan vår son kom ett erbjudande om en ny tjänst. Den är egentligen lägre organisatoriskt men mycket mycket större i avseende på inflytande och budget.

Men hennes nuvarande chef kontrade genom att erbjuda henne en skräddarsydd utvidgning av hennes nuvarande roll. I båda dessa är det underförstått att det blir en ganska väsentligt höjd lön men de är inte villiga att prata pengar för att det inte ska ha en för stor inverkan på beslutet.

Hon försökte ett par gånger säga nej till den nya tjänsten men det var inte så lätt… Farhågor om utökat resande och hur ett nytt tufft jobb skulle påverka föräldraskapet togs om hand av en mycket senior person inom företaget som bedyrade att min fru var som skapt för denna roll och att det inte ska vara några problem att kombinera med att vara en bra förälder.

Nu är det alltså klart och hon börjar inom den nya organisationen efter mammaledigheten. För vår familj innebär det lite mer ansvar på mig för vårt barn. Lönemässigt kan jag bara gissa än så länge, men det blir troligen minst en miljon i grundlön, alltså 83 000 i månaden. Tillsammans har vi så fall en grundlön på drygt en och en halv miljon, plus upp till en miljon i bonus.

Detta innebär faktiskt ännu ett nytt kapitel i våra liv. Frun har ett absolut kvitto på att hon har lyckats och att hon har en lysande framtid inom företaget. Jag accepterar att det inte är genom mitt nuvarande företagande som vi ska bryta oss fria från våra anställningar.

Här står vi nu, med det klassiska problemet för övre medelklass, mycket pengar men för lite tid.

Är det förresten korrekt att kalla oss övre medelklass? Vi bor som arbetarklass och har bil som en tjackpundare. Det är bara inkomsterna som är så höga att det inte går att säga annat än övre medelklass.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. anonym
  Maj 23, 2014 @ 01:20:43

  Kan inte din fru börja blogga? Hon verkar ha en spännande karriär och måste vara väldigt duktig och smart.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 23, 2014 @ 02:21:13

  Ja, hennes karriär är verkligen imponerande!
  Som person är hon den vänligaste och varmaste person du kan tänka dig, som genuint älskar att träffa och prata med människor. När det kommer till affärer kan hon vara ganska hård och hon är målmedveten när det gäller jobbet.

  Vanliga vardagliga saker har hon mindre koll på…
  Hon är totalt oteknisk, kan inte laga mat eller baka, tror inte på fysikens lagar, kan inte köra bil, pratar inte svenska, är icke allmänbildad, lite klantig och tror oftast på den senaste som talat.

  Helt enkelt en komplext underbar människa!
  (Har köpt väldigt fina presenter till henne på hennes första mors dag)

  Svara

 3. kanjagblirik
  Maj 23, 2014 @ 11:30:45

  Imponerande och kul för er bägge!

  Precis som anonym skriver så hade ett inlägg eller två från henne varit något.
  Mvh

  Svara

 4. Cesar
  Maj 23, 2014 @ 14:07:05

  Du är för skön. Ler gott när jag läser dina inlägg. Kom ihåg att du kan kalla dig vad du vill så länge det känns bra. Du och familjen får ha en prima helg.

  Svara

 5. Player
  Maj 23, 2014 @ 17:54:20

  Det är bara att gratulera! Kul! Det blir intressant att följa upp hur hennes nya jobb funkar med föräldrarollen och familjen.

  Btw, att köpa en bättre bil (jmf. tjackpundarbil) tar kanske emot ekonomiskt men ur säkerhetsaspekt så skulle i vart fall jag vara beredd att lägga lite extra på att min familj åkte i en säker bil. Fundera på det.

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 23, 2014 @ 18:03:52

   Det är en fullt fungerande v70 från 98 med bra däck så det är ju en säker bil även om det finns säkrare.

   Ibland verkar folk tycka att man försöker mörda sin familj Bara för att man inte har en ny Audi men tänk istället på hur fantastisk v70 ansågs när den kom. Välunderhållen är den fortfarande ganska bra även om den bara är värd en fjärdedel av vår månadsinkomst.

   Sen kör jag ganska lugnt och stressfritt vilket också är bra för säkerheten.

   Svara

 6. Player
  Maj 24, 2014 @ 11:03:01

  Haha alright V70 är ett bra alternativ. Jag såg framför mig en Skoda från tidigt 2000 tal med rostiga stänkskärmar (inget ont om Skoda).

  Jag skulle gärna välja en Volvo V60 eller V70. Ägandekostnaden är veritabelt mycket lägre än att bekosta ett köp av en tysk kärra. Audi är fina bilar, ja det är de faktiskt och komforten är grym, men jag vet inte om det är värt pengarna.

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 24, 2014 @ 22:34:01

   Värt pengarna är ett relativt begrepp. Jag gillar inte fina bilar helt enkelt. Bryr mig inte om status, vill inte ha många hästar och gillar när man inte behöver vara rädd för att smutsa ner eller repa nåt. Vår bil är värd 20 lax.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: