Skulle vilja prata öppet

Jag vet inte vad det är hos mig som gör att jag har en önskan att prata om vad vi tjänar och sparar. Eftersom det är ett ganska stort intresse är det väl bara naturligt men det är inte så lätt att prata om. Tänk om du var fotbollstokig men aldrig fick prata fotboll med folk du hänger med…

En helt annan sak
Det är lite speciellt att prata boende med mina kollegor, de är nämligen oftast inte i samma liga. Situationen är nämligen den att de troligen tjänar ungefär som jag eller lite bättre, men deras fruar tjänar mindre. I och med att jag bara drar in kaffepengar i förhållande till min fru har vi också lite större frihet i val av boende.

Det blir ganska mycket husprat men de tror att jag skojar när jag nämner vilka hus vi ska titta på. Ombildningar eller lyckad klättring på boendestegen är vad folk tror ligger bakom.

En av dem pratade länge och ingående om hur de köpte i Hammarby sjöstad för tio år sedan och hur de nu skulle vilja ha en större lägenhet i samma område. Han berättar att om de hade gjort som många de känner och köpt något litet och sedan bytt upp sig efter hand så skulle de ligga bättre till än att som de gjorde köpa en halvstor på en gång. Han menar att det skulle ha frigjort mer pengar.

Jag förstod inte riktigt men jag tror att lånetaket ställer till det för dem. Men det är ganska patetiskt att ha varit med om en sådan fantastisk värdeökning och sedan ändå inte ha råd med 15% av värdet på en ny bostad.

Han menade att de som bytt upp sig så fort de har råd har maximerat sin hävstång, vilket jag kan hålla med om. Men det är bara folk som inte håller på med riktig investering som vågar hålla på så. En av de svåraste sakerna att fatta som investerare är risk.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kalle kr
  Maj 29, 2014 @ 00:43:25

  Prata på vi lyssnar…och kommer gärna med feedback om så önskas. Känner igen situationen…

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 29, 2014 @ 08:04:30

   Här pratar jag ju på, men ni är ju inte på riktigt 😉

   Men det är anledningen till att jag har en blogg och det är därför det är så svårt att sluta.

   Svara

 2. Kalle kr
  Maj 29, 2014 @ 10:10:02

  Vi är på riktigt men inte någon du möter eller interagerar med i vardagen, face to face. Vi kan tillhandahålla ett värde men inte samma som kollegor gör (o vice versa)… 🙂

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: