Ger bort mina webbshoppar

Jag publicerar ibland mina inlägg långt efter de är skrivna och ibland hinner jag glömma bort att jag redan skrivit om en sak. Här kommer alltså ett inlägg till i samma ämne som det förra.
Frun har satt ner foten och jag kan inte göra annat än att hålla med. Mina butiker har blivit kvarnstenar kring min hals. Ja, visst har jag byggt upp något som ser ut att ha ett värde, men inte tillräckligt stort för att fortsätta driva när vi har så mycket annat på gång. Den reella avkastningen är i princip noll och inte ens den potentiella avkastningen kan mäta sig med våra förvärvsinkomster.
Mina mål med företagen var att driva dem på heltid och frigöra mig från anställning. Det har inte lyckats hittills och nu har jag så dåligt med tid att jag inte skulle klara en betydande omsättningsökning.
Målet är alltså i förlängningen att frigöra min tid och kunna bestämma mer över den själv. Det kan givetvis ske på andra sätt, till exempel genom att vi har en förmögenhet som avkastar bra.
Hur som helst vill jag avveckla och jag tror inte på att sälja. Företagen är helt enkelt i för dålig kondition för att få något för dem. Istället är jag beredd att ge bort delar av dem, till vänner som jag vet vill driva eget och som kanske kan göra något bra av det.
Fördelen för dem är att få prova på utan att betala med mer än deras arbete. För mig är fördelen att vi kan fortsätta med butikerna utan att vara bunden till dem och utan att behöva dra i allt själv.
Jag tänker mig att ge bort ca 10% av omsättningen. Helst skulle jag vilja dela vinsten men det är svårt i ett företag där vi redan har ett stort lager och det är en massa intäkter och utgifter som inte har med denna verksamhet att göra. För att det ska bli lättare att handha och lättare för dem att se vad de tjänar så kör vi nog en procentsats av omsättningen.

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. Min webbsida
    Maj 30, 2014 @ 15:38:16

    Vilken bra idé:)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: