Skänker mina företag

Något måste hända. Jag klarar inte av att driva mina företag och jag tjänar inte tillräckligt på dem för att hyra in någon. Inte heller skulle jag kunna få särskilt mycket vid en eventuell försäljning. Lösningen skulle kunna vara att jag tar in en vän och hans fru som partner i företaget. De skulle kunna betala genom utebliven utdelning, till exempel att köpesumman är 50 000 för deras del och jag tar 50 000 i utdelning efter ett år medan de inte får något. Andra året skulle vi dela lika på överskottet.

Delägare i företaget orkar jag inte ha, det är bättre att vi skriver ett avtal att vi driver verksamheten tillsammans och att de fakturerar firman sin del av överskottet.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kazee
  Maj 29, 2014 @ 10:38:32

  Har själv en webbutik, dock som mer av ett hobbyprojekt med minimal insats av pengar från mig. Har dock funderingar på att satsa en del pengar på den och se om den flyga på en högre nivå.

  Har följt din intressanta blogg ett bra tag och har för mig att du tidigare gått ut med namnet på en av webbutikerna. Stämmer det och får man fråga vilka det är du driver?

  Några tips/erfarenheter kring dina webbutiker och varför du väljer att avsluta projekten?

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 29, 2014 @ 20:22:22

   Hej Kazee
   Nej jag har inte gått ut med namnet på någon av butikerna. Bloggens karaktär är väldigt personlig och ingående vilket kräver anonymitet.

   Jag har många råd eftersom jag har gjort många misstag.

   Anledningen till att jag vill avsluta eller trappa ner är att de äter för mycket av min tid och ger för lite pengar tillbaka. Jag har också fått lite andra vägar att nå mina drömmar. Tidigare handlade det mycket om att mina butiker skulle befria mig från mitt fasta jobb men nu är jag mer fångad av mina butiker och inget blir varken hackat eller malet. Samtidigt har vi utökat familjen och att vara pappa är det viktigaste i mitt liv.

   Även om butikerna skulle ha gått så bra som jag hoppades vid det här laget är det ändå troligt att de inte skulle matcha min nuvarande inkomst och därmed vara insignifikant i jämförelse med min frus inkomst. Om hon säger att företagen tar för mycket tid gör jag klokt i att lyssna.

   I närtid vill jag att mina vänner tar över en stor del av arbetet (och förtjänsten) i butikerna. Då kan jag vara kvar som delägare och äntligen ta en lite överblickande roll och inte vara fast i det dagliga arbetet.

   Nya projekt jag går in i ska inte ha stora lager eller kontor och får gärna vara digitala.

   Mina två första butiker växte organiskt från någon tusenlapp i insats till lagervärden på 100 respektive 400 tusen, och med omsättningar på 250 respektive 800 tusen. Och det är så, Kazee, som jag skulle råda dig att växa. Organiskt och försöka motstå frestelsen att kasta in en massa pengar. Gör du rätt kommer du att växa fort i alla fall.

   Håll dig nischad! Min andra och tredje butik drog på sig för stort sortiment och för stort lager, det sotar jag för nu när omsättningen har gått ner. Var bäst istället för att vara störst, det är roligare och det är lättare att hålla ordning då.

   Lycka till!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: