Se upp med att inte förnya bolåneavtalet!

Jag har ju för mycket att göra, det rinner över alla bräddar.

En sak som nästan föll bort var att förnya bolånet när det avtalet gick ut.
Även om jag hade skickat ett mejl till min personliga kontakt på banken registrerades inte det utan plötsligt fick jag mitt nya avtal med en ränta på 2,53%.
Med en känsla av att återigen ha blivit lurad ringde jag banken beredd på att jag kanske var låst på tre år eller något och tvungen att ta till lite skäll. Men bankmänniskan fixade det direkt, med en bättre ränterabatt än jag haft tidigare. Det visade sig nämligen att jag hade lånat till en procentenhet över inlåningsräntan men kunde i och med att jag är medlem i Unionen låna till 0,9 procentenheter över inlåningsräntan, vilket just nu blir 2,11%.
Att vara så nedbelastad som jag är just nu kunde alltså ha kostat mig 2,53-2,11=0,42%-enheter, vilket blir 1,4Mx0,0042×0,7=4116 kronor per år efter ränteavdrag. Att jag fick ytterligare lite rabatt sparade jag en istället en lusentapp på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: