Att sluta snåla

Länge höll jag emot. Länge kunde jag argumentera för att spara och jag pratade ofta om hur mycket vi kunde ha om fem år ifall vi inte åkte på resan nu eller tog den där latten på stan.
Men min fru gillar att unna sig småsaker och för egen del har jag inget emot att vara lite extra ledig eller uppgradera boendet.
Hade jag tjänat mer än min fru kanske jag hade kunnat styra henne lite hårdare, men eftersom hon tjänar dubbelt så mycket som mig brutto har hon självklart ganska mycket att säga till om i vårt ekonomiska liv.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lundaluppen
  Jul 31, 2014 @ 13:17:07

  Jag har skrivit det ett antal gånger på flera olika bloggar, problemet med familjebildning är inte att man inte kan spara, utan att man (av goda skäl) inte vill spara lika mycket längre. Man ska inte sluta spara, men det finns ingen anledning att överdriva.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 31, 2014 @ 13:24:17

   Visst är det så, men man måste ändå fortsätta hålla koll på ekonomin. Plötsligt hamnar man annars lätt i en situation där man tror att det är barnmisshandel om man inte ger dem den senaste mobilen.

   Någon till mig närstående berättade att de gav sin dotter iPhone 5 när den kom ut för att hon har lite dålig självkänsla och ska veta att hon är värd det bästa…
   Självklart är det att angripa problemet i fel ände men det är lätt att tänka fel när man vill sina barn det allra bästa.

   Svara

 2. spartankar.com
  Jul 31, 2014 @ 23:59:42

  Det är viktigt att båda har samma ambition/mål så att det funkar bra. Det viktigaste är att prata om det och se vad man värderar mest. Det kanske inte alltid är pengar.

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 01, 2014 @ 00:58:56

   Ja man måste våga prata om pengar i ett förhållande, så att man märker tidigt var man har olika åsikt.

   Vi pratar väldigt mycket och är i grunden enade, även om vi har lite olika konsumtionsmönster.

   En sak som har blivit väldigt tydligt för oss nu när vi har junior är att vi är ganska bekväma med att byta pengar mot tid. Såna val är man nämligen fri att göra när man har barn. Istället för de 480 dagarna man får betalt för kan man vara ledig dubbelt så länge om man bara tar ut 50% vilket vi med vår levnadsstandard har råd att göra.

   Det blir fler ingående inlägg om det.

   Svara

 3. spartankar.com
  Aug 01, 2014 @ 09:52:05

  Jo. Vi har levt på mer eller mindre en löne under första året och det är värt priset.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: