Min frus ekonomiska vardag

Jag råkade ha lite kontanter i plånboken och lade fram drygt fem tusen på bordet framför frun. Hon började filosofera över hur bortkopplad hon är från riktiga pengar och att hon tyckte att detta kändes som så mycket att hon skulle vara nöjd om detta var hennes månadslön.

Hon vet nästan aldrig hur mycket hon har på kontot och har ingen budget för sina utgifter. Hon är medveten om att det faktum att hon har så mycket pengar gör att hon antagligen inte sparar så mycket som hon skulle vilja. För vi vill ju köpa en villa.

Nu är det ju så att jag kollar vårt gemensamma spenderande på månadsbasis och ser hur mycket vi lägger på restaurang och fika, sånt som annars lätt springer iväg för min fru. Dessa utgifter är relativt höga, likaså matkontot, men så länge vi kan spara över 20 tusen per månad när en av oss är hemma med barn så tycker jag att det är ganska lugnt. Med det sagt ska man ju ändå hålla efter utgifterna, särskilt när man har ett mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: