Om negativa kommentarer

Läser lite gamla negativa kommentarer på min blogg och blir småförbannad. Jag älskar mina snälla läsare och även dem som ger konstruktiv kritik, men här kommer ett meddelande till hatarna där ute:
Jag behöver inte läsare på min blogg. Förstå att jag inte tjänar pengar på detta och jag gör det för att det är enda sättet jag kan få mig själv att skriva dagbok. Det alla läsare borde förstå är den ynnest det innebär att få titta in i en annan människas privatekonomi och tankar kring det. Det finns alla möjligheter att lära sig lite hur andra människor tänker, lära sig av mina misstag och av mina lyckträffar.
Det är inte skryt!
Ja det går hyfsat för mig i min jakt på miljonerna, men jag skriver även om misslyckanden. Vem bryr sig förresten om skryt från en person de inte känner? Pengaskryt kan vara väldigt trist om det kommer från en granne, kollega eller släkting, men i min värld ger det ingen särskild känsla alls om det kommer från en anonym person.
Dra-åt-helvete-pengar
Jag börjar bli mogen och har varit runt kvarteret ett par varv. För varje extra månadsutgift på sparkontot känner jag hur jag slappnar av lite i framtidsoron och hur jag bryr mig lite mindre om vad idioter gnäller om.
Idioter som tar mindre och mindre energi i min värld:
 • Kunder som kräver ohemult – Jag brukade böja mig baklänges för mina kunder och göra allt de bad om. Nu får de snällt anpassa sig till mig eller strunta i att vara kunder.
 • Chefer som vill att man jobbar över – Jag brukade bocka och göra som alla sa. Nu tar jag ledigt så fort det är en klämdag eller annan möjlighet, jag behöver inte pengarna så mycket.
 • Telefonsäljare – Lösningen på mina affärer finns inte i ett säljsamtal per telefon!

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. En kvinnas pengar
  Aug 07, 2014 @ 14:47:56

  Ja rätt intressant hur människor fungerar. När det går bra för en får man oftast inte så mycket som ett ”vad roligt” ”grattis”. När det däremot går dåligt är människor överlag vänliga och vill höra mer…

  Svara

 2. Anna
  Aug 07, 2014 @ 19:29:53

  Och jag tillhör dem som gillar att läsa både när det är eländigt och när det går bra. Tycker din resa har varit och är intressant att läsa om! Faktum är att det är precis lika intressant att se och höra om den ”rika världen” som ut ur skuldfällan. Finns alltid något man själv kan lära sig. Under tiden jag last har jag nog kommit med bade ris och ros. Avundsjuk kan jag nog vara ibland, men aldrig missunsam och det är bara att gratulera dem som lyckas bra I livet 🙂

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 07, 2014 @ 19:49:37

   Jag är själv avundsjuk på många, även om jag tycker att det är på ett positivt och konstruktivt sätt, helt enkelt att jag vill vara eller ha det som nån annan.

   Ja, förhoppningsvis kommer vi till den ”rika världen” någon gång, var nu den gränsen går. Jag är oerhört tacksam för den resa jag haft så här långt.

   Svara

 3. Martin
  Aug 12, 2014 @ 09:11:16

  Kul att du kommit så långt. För mig är det inspiration och inte avund. Kepp up the good work!

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: