Under en miljon i lön – nej tack

Tänk att kunna säga så… Tänk att ha så bra arbetsmässigt självförtroende och så högt marknadsvärde att man kan säga nej tack när någon erbjuder en 950 000 om året i grundlön för ett jobb man kan tänka sig.

Det är precis vad min fru gjorde. Som ni vet har hon redan ett bra jobb och en hög lön, så när hon blev utplockad och övertalad att ta på sig en större roll tyckte hon att det var givet att även lönen skulle gå upp en hel del. Företagspolicy gjorde dock att de endast erbjöd henne ca 5% upp och således ca 5% under hennes minimum.

Nu kommer hon nog ändå att ta det om de så bara erbjuder en semesterdag extra utöver förra erbjudandet, men det var trots allt ett nej.

Det är lätt att tänka på girighet och att jämföra med arbetare eller fattiga, men det är verkligen irrelevant när man ska förhandla lönen. Det handlar inte om vad som är ”tillräckligt”, det handlar om att få ersättning i relation till vad man bidrar med och hur marknaden har prissatt ens kompetens.

Jag kommer för övrigt inte ens att tänka tanken på vad som är tillräckligt innan familjen bor i huset vi vill ha och vi är skuldfria. Sedan länge är jag däremot väldigt tacksam för ett underbart liv!

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. frivid42
    Aug 25, 2014 @ 09:17:28

    Inte dumt att tjäna en miljon:-) vid mina två tidigare jobb byten har policy inom företaget sagt max 5% men jag har vid båda tillfällen fått 10% efter lite kort diskussion:-)

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: