Mycket skitsnack om pensioner

Bland allmänheten är känslan uppgivenhet inför pensionen. Alla har hört att man inte kommer att få så mycket i pension och man blir troligen tvungen att jobba länge.

Bland ekonomibloggarna är inställningen lite mer åt det hållet att det är bäst att se om sitt eget hus för pensionen kommer att bli så dålig att det inte går att leva på, eller att man måste jobba tills man blir lastgammal.

Enkelt uttryckt:

De flesta har tjänstemannapension. Har du det och dessutom en lön en bit över 30 000 per månad (ju mer desto större effekt), så kommer det att betalas in bra mycket mer till din pension än om du bara har vanlig pension.

Ditt boende är troligen mycket billigare när du är pensionär.

Du behöver inte försörja någon annan.

Du vet vad du vill ha och har troligen redan de saker du behöver. Månadskostnaden för att köpa en en massa skräp bör vara mycket mindre.

Du kan sluta spara. Alla borde sätta av ordentligt till sparande varje månad. Men när man har nått pensionen så slutar man förstås med det och har därigenom lite mer utrymme i budgeten.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pensionsmyndigheten
  Nov 06, 2014 @ 15:28:28

  Hej!

  Jag jobbar med sociala medier på Pensionsmyndigheten och såg att du har skrivit om pension och vill gärna lämna en kommentar.

  Jättekul att se att du skriver om hela pensionen! Precis som du nämner kommer pensionen från olika håll, förutom allmän pension har de flesta även en tjänstepension från sin arbetsgivare. Bra att tänka på ifall man har ett avdragsgillt privat pensionssparande är att reglerna för skatteavdraget ändras efter nyår. Vi skriver om det i vår blogg, http://www.pensionsmyndigheten.se/NyaReglerForPensionssparande.html.

  Jag vill passa på att tipsa om att det går att få en överblick över hela sin pension genom att göra en prognos på vår hemsida, http://www.pensionsmyndigheten.se/prognos.

  Ditt inlägg hittade jag genom en sökmotor som visar träffar på internet som handlar om pension.

  Dyker det upp några frågor om pension är du välkommen att ställa din fråga direkt på http://www.facebook.com/fragaompension eller ring vår kundservice på nummer 0771-776 776.

  Hälsningar Kim, Pensionsmyndigheten

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 06, 2014 @ 15:34:45

   Hej Kim och tack för ditt intresse!

   Är det någon av läsarna som har någon fråga till Kim i detta viktiga ämne?

   Hos JoF är det ett återkommande ämne, så Kim, om det är någon specifik information ni vill få ut så får ni mycket gärna skriva ett gästinlägg här.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: