Skulle du plocka upp en krona från gatan?

Idag när jag satt på pendeln fick jag syn på två tjugolappar mitt i gången. Troligen hade de rasat av personen som just gått av tåget. Tittade mig omkring och plockade upp pengarna och stoppade dem i fickan.

Jag funderade lite på om det var skämmigt eller inte… Och var går gränsen för att plocka upp pengar från gatan? En krona böjer jag mig inte ner efter. Kanske finns det en formel med inparametrarna snålhet och stelhet. Kanske man också måste räkna in ifall man har något i händerna och om man har bråttom.

För mig gäller nog att jag aldrig skulle stanna och plocka upp en krona, men en femkrona tar jag mig tid att plocka upp. Kanske en bra indikator för ”snålhet” eller ”pengarespekt”.

Rösta i fältet nedan. Om du hade händerna lediga och gick gatan fram utan att ha bråttom, vilken valör skulle vara den minsta pengen du stannade för att plocka upp?

1 kommentar (+lägga till din?)

  1. spartankar.com
    Nov 06, 2014 @ 08:22:16

    Bara av miljösynpunkt skulle jag göra det 🙂

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: