Låter som ett ultimatum

Detta inlägg skrevs för flera månader sedan och en del har hänt sen dess.

Nu har min fru tröttnat på mitt företagande. Hade jag varit spelberoende, druckit sprit eller haft hobbyer som tog all min tid hade det varit det som gjorde att frugan sa till på skarpen att det inte kan fortsätta, i alla fall inte nu när vi har barn.

Självklart har hon en poäng. Företagandet ger inte en särskilt bra extrainkomst och det tar ganska mycket energi från mig, även om det ger en del också. Jag vill ju ha mitt företagande kvar, det är min dröm om att någon gång kunna leva på det som fortfarande lockar.

Hon vet hur imponerad jag är över hennes lön och hon sa rent ut att hon kunde offra halva sin lön på att jag skulle lägga ner företagen.

Lägga ner blir det inte tal om men jag är nu helt inställd på att skära ner komplexiteten och lägga butikerna på en nivå som är enkelt att sköta på bara ett par timmar i veckan. Till att börja med säljer vi ut och upphör med hälften av artiklarna i HB och fokuserar på den absoluta kärnverksamheten.

Samma sak i AB2 där vi kanske skär ner till en tredjedel. Inte lika lätt att sälja ut där bara.

I min första butik är det fortfarande så enkelt och renodlat att man inte behöver göra så mycket men kanske skär jag bort hälften där också. Jag har några modeller som finns med för att butiken ska se lite köttigare ut, men egentligen kanske de bara binder upp kapital och gör det mer komplicerat för någon utomstående att sköta.

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Zenitas
  Nov 10, 2014 @ 21:16:24

  Läs 4 timmars arbetsvecka av Timothy ferris 🙂

  Svara

 2. Zenitas
  Nov 10, 2014 @ 21:22:44

  haha ja du ser 😉 Den är sjukt bra tycker jag, den ger ett bra perspektiv

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: