Bara så det är

Detta inlägg skrevs för ett tag sedan men jag orkade inte publicera då med rädsla för att ni skulle antingen tycka synd om mig eller tycka att jag beklagar mig. En väldigt svår balansgång det där, särskilt i perioder då man är känslig för både medlidande och kritik. 

Mitt liv har aldrig varit bättre, så känner jag ofta. Men jag är också under en oerhörd press, från många håll.

Frun sover inte ordentligt pga vår son, så jag avlastar varje kväll och tidig natt, plus hela nätterna på helgerna och större delen av dagen.
Jag har ett nytt jobb, första gången som konsult, med ett viktigt och tidskritiskt projekt där jag är ute på djupt vatten avseende min kompetens.
Mina företag går lite sämre och jag har tekniska problem i mina webbshoppar.
Min partner i ett av företagen är dödligt sjuk!
Lokalen för företagen kan sägas upp när som helst.
Frun vill att jag lägger ner företagandet för att få mer fritid och tid med familjen.
Min chef vill att jag är med på alla företagsevent kvällstid.
Min projektledare vill att jag jobbar mer.
Styrelsen i min BRF vill ha hjälp eftersom jag brukade vara ordförande.
Jag är ensam ansvarig för att styra allt med vårt sommarhus som håller på att byggas ut.

Det är fan mycket nu…

9 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lunkan
  Nov 09, 2014 @ 16:20:50

  Som man bäddar får man ligga

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 09, 2014 @ 16:41:08

   Ja Lunkan, visst är det så. Plus en del saker som händer som man inte kan rå för.

   Men på det hela taget känner jag mig oerhört lyckligt lottad, vilket även det kommer av en del bra saker jag gjort och en del tur jag haft.

   Svara

 2. spartankar.com
  Nov 09, 2014 @ 16:52:19

  Hej!
  Vet inte om synd är rätt ord. Det endast som kanske är oväntat och väldigt tråkigt är sjukdomen. Både affärsmässigt men troligtvis känslomässigt då du har troligtvis byggt en visst gemenskap.

  Jag tror att det hela handlar om prioriteringar. Du har olika drömmar för nu och framtiden och vissa krockar med varandra.

  Hur är det med företagande? Följer det utvecklingen som du hade planerat när du började? Det svåraste beslut i ett projekt är att avveckla den (både i ett företag och privat). Det är mycket känslor i det och man ser det som en ,misslyckande istället för att se det som en bra beslut och ett stort lärande. Din fru känner dig bra så litar på vad hon säger. Hon har troligtvis lite mer objektivitet än dig för att bedöma.

  Om du har möjlighet kör det som en hobbyprojekt. Använd den erfarenhet du har fått i ditt nuvarande jobb.

  Angående ditt jobb finns det ganska många möjligheter om du är konsult. Ser din jobb som ditt eget bolag och försöker dra hem jobb. Använd den drift du har i dina HB i ditt jobb istället. Bytt företag om det finns utvecklingsmöjligheter. Jag har varit konsult ett 15-tal år och konsultchef halva tiden i mitt tidigare jobb och en konsult som inte bara gör sitt jobb men säljer timmar för de andra är guldvärt.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 09, 2014 @ 22:53:56

   Företagandet och drömmarna har ändrats mycket. Flera saker har påverkat varandra. Vi har fått barn. Frun har blivit befordrad. Jag har bytt jobb. Alla delar har gjort att jag haft mindre tid med firmorna, vilka gått mindre bra, så framtiden ser lite annorlunda ut. Höga inkomster gör att vi istället kan nå våra mål den vägen.

   Jag lyssnar väldigt mycket på min fru och jag kommer definitivt att ha hobbyprojekt.

   Håller på att avveckla ett företag. Mer om det senare.

   Svara

 3. Player
  Nov 09, 2014 @ 19:16:18

  Livet går upp och ner. Ibland är det emellertid extra besvärligt och då får man så gott det går att skära ner på engagemang som inte angår det dagliga värvet eller familjen.

  Ta dag för dag och börja med att hålla till helgen. Ta hand om familjen och stöd din fru och barn. Lägg inte energi på saker som (i) du inte måste eller (ii) ekonomiskt sett får ut något av.
  Kämpa på, du är en bra kille. Det ger sig.
  Trogen läsare /Player

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 09, 2014 @ 23:07:42

   Tack Player!
   Vi har kommit förbi den värsta delen men har lite saker kvar att avveckla för att göra livet lite enklare.
   Den extra inkomsten av sidoverksamheterna är inte viktig ur ett ekonomiskt perspektiv, vi har det väldigt bra.

   Svara

 4. Anna
  Nov 09, 2014 @ 20:58:22

  Det är väl befriande att få läsa om både bra och dåliga saker i en blogg. Visserligen skall detta vara en ekonomiblogg, men detta ger ju lite djup i läsningen. Alla som varit småbarnsföräldrar vet vilken omställning det är. Och nytt jobb på det.

  För mig är detta din blogg, Det står dig rätt att skriva vad du vill och ibland kan man behöva lite medlidande, även om man själv bäddat sängen 😉
  Hoppas det blivit en drägligare tillvaro nu.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 09, 2014 @ 23:01:45

   Tack för det Anna!
   Ni som vet vad det handlar om att få första barnet kan förstå lite kring den biten, men som sagt, jag skriver bara om ekonomidelen av allt.
   Har ni förlorat en vän till sjukdom kanske ni förstår den biten också.
   Ni andra får bara föreställa er.

   Men livet är ändå bra och det blir bättre och bättre.

   Svara

 5. spartankar.com
  Nov 09, 2014 @ 21:32:37

  Håller med Anna,

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: