Inte ett sponsrat inlägg

Här kommer lite gratisreklam för en väldigt bra tjänst.
Eftersom vi kollar runt lite försiktigt efter hus har jag ögonen öppna för nyckelord som ”lånelöfte” och ”ränteförhandling”. Jag har redan tidigare skrivit om hur jag har fått ett lånelöfte på svindlande 7 miljoner för att köpa en 9-miljonerskåk. Men vad som inte funkade när jag gick till varje bank individuellt var att få ett tak på hur dyrt jag kunde köpa. Mest vill jag ha det för att det är kul att se hur mycket bolånetorsk man skulle kunna bli om man tar i.

När jag nu pratar med MittBolån.se berättar de direkt vilket max lånebelopp jag kan få, men inte nog med det, de kan även ta reda på hur mycket ränterabatt jag kan få hos banken som ger mig lånelöfte. Det skulle dock ta någon dag innan de fått svar från alla.

Så, vad blev svaret?

Jo, jag fick en smärre chock av att hon på stående fot kunde lova att vi fick låna 10 miljoner om vi ville. Eller ett huspris på 13 miljoner, men det får jag inte ihop eftersom vi inte har 3 miljoner i kontanter. Troligen menade hon 10 miljoner i bottenlån.

Det blir givetvis inte aktuellt för oss att låna så mycket, men jag bad henne kolla vilken ränta vi kunde få om vi lånade 7,5 på ett 10-miljonershus.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Ossy
  Nov 10, 2014 @ 10:16:09

  Det är inte så konstigt att du inte fått något maxtak för vad du kan låna. Det beror ju på ett antal faktorer och dessutom något så diffust som känsla.
  Det är till exempel inte samma sak att med 85% belåning köpa något för 10 mkr och att med 70% belåning köpa något för 12,142 mkr. I kronor lånar man dock 8,5 mkr.

  Svara

  • jobbochfirma
   Nov 10, 2014 @ 23:44:31

   Men jag fick ju ett maxtak från denna tjänst, det var bara lite oklart i kommunikationen från deras sida om de även gav topplån.

   Om man på förhand går igenom alla faktorer ska det väl gå att få ett max, det är inget konstigt…

   Lite osmidigt att det normala är att banken vill veta vad huset kostar och sedan kan det ta några dagar innan de godkänner det. Kollar du sen på ett dyrare hus är det en ny process. När man kommer upp i 8-9 miljonersklassen behöver de oftast ta upp det i något möte med fler inblandade också.

   Alltså är det i en normal process bäst om jag kan gissa mig fram till vad banken max kan tänka sig låna ut och sedan be om lånelöfte på det, även om jag ska kolla på ett mycket billigare hus.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: