Rädda för att vinna

På en jobbsammankomst frågade jag mina bordsgrannar om de hade nappat på optionserbjudandet. Alla fyra sa neeej.En tjej tittade mig djupt i ögonen och sa ”jag har hört att man kan förlora på det”. –Hur menar du, sa jag. –Jo, en kollega hade varit med tidigare och förlorat alla pengar.

Jag förklarade för henne att om man inte tjänar pengar på detta så förlorar man alltihop, det finns ingen mellanväg. Däremot täcker företaget upp en del av förlusten genom att man får en bonus på lika mycket man satt in, så förlusten blir bara den skatt man måste betala på bonusen, minus förlustavdraget. Alltså kan mina knappt hundratusen i slutändan bli en förlust på ca 40 000, men inte mer.

En annan av de fyra sa att uppsidan inte såg tillräckligt spännande ut. Jag kommer ihåg de exempel som visades i broschyren och där kunde man bland annat se nästan 400 000 i bruttovinst, i ett sannolikt scenario. Om inte det är tillräckligt lockande skulle man vilja veta mer om hans ekonomi.

Jag är övertygad om att jag har gjort rätt val, även om jag är ganska ensam om det. Därmed inte sagt att vinsten kommer att falla ut. Men har man någorlunda intresse för börsen och man inte tycker att företaget man jobbar på stinker så brukar det vara en bra idé att satsa på de erbjudanden som kommer.

Om knappt 3 år vet jag…

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Niclas
    Dec 06, 2014 @ 01:12:13

    Antagligen så att de inte har de 100k och projicerar. mvh hobby-psykologen.

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: