Oxveckorna

Det är tips i typ alla tidningar om hur man ska klara den tuffa ekonomiska tiden efter jul och nyår, med extravaganta utgifter och långt emellan löneinbetalningarna. Vår familj har ju inte det problemet, trots att jag inte har haft någon inkomst på flera månader. Men eftersom jag äntligen fått lite tid över och lagom med energi så har jag sålt lite saker.

Det tidningarna inte berättar om, när de tipsar om att sälja saker på Blocket och Tradera, är hur svårt det kan vara och hur mycket tid och uppmärksamhet det kräver. Men går det bra är det kul och denna gång har det gått bra för mig! Blocket kräver ju lite insats (det kostar inte en tjuga nu för tiden) och det är ganska många jobbiga köpare man måste käfta med om man har något attraktivt. Skönt att det som komplement finns facebookgrupper för olika geografiska områden och intresseområden, där kan det gå riktigt snabbt och smidigt, och gratis!

Senaste veckan har jag sålt en stor sak på blocket, tre saker i en intressegrupp och ett gäng saker i två olika geografiska säljgrupper. Summan blev en bit över 10 000, vilket i och för sig kom mest från den dyra saken jag sålde via blocket, vilket var en utrangerad sak som blev över när jag lade ner handelsbolaget.

Mest överraskande var det att det gamla skåp jag hade i källaren blev sålt. Det stod i källaren när jag köpte förrådet, och jag var för snäll för att be den tidigare ägaren slänga ut det innan jag flyttade in. Jag har många gånger varit på väg att hugga upp det och slänga det i containern, en tyckte i alla fall att jag kunde ge det en chans och lade ut det i en lokalgrupp som skänkes eller bästa bud. Vi får se om det dyker upp i Antikrundan för det blev en rejäl budgivning och idag fick jag en tusenlapp i näven när de hämtade skåpet.

 

2 kommentarer (+lägga till din?)

  1. Johan
    Jan 28, 2015 @ 09:07:59

    Har du Ikea saker är det gratis att lägga upp saker på blocket om du är family medlem
    mvh JG

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: