Mina läsare förstår mig inte!

Jag skriver om mitt ekonomiska liv. Osminkat och naket. Detaljerat och frispråkigt.

Men jag skriver bara om ekonomi! Om ni tror att ni känner mig utifrån det jag skriver har ni fel, så tillskriv mig inte egenskaper jag inte har. Att min fru tjänar dubbelt så mycket som mig gör inte att ni vet något om vårt förhållande och att vår son kostade oss närmare 500 tuss i uteblivna inkomster första året säger inget om hur lycklig jag är att vara far!

Vill du ha en tillrättalagd bild av någon som bara bjuder på sin åsikt om förhoppningsbolag och skriver om hur de ligger till jämfört med index så finns det gott om sådana. Sluta läsa denna blogg!

Men innan ni går får ni gärna tipsa om andra bloggare som delar med sig av sin totala ekonomi, inklusive tankar om rättvisa i ett förhållande, omoraliska spartips eller annat som skär rakt över privatekonomi och går lite djupare.

Den som fick mig att börja tänka i dessa banor är ”Miljonären”, tack för allt!

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. John
  Apr 09, 2015 @ 20:13:32

  Det är kul att du delar med dig av din ekonomi och dina funderingar. Och fullt förståeligt att du inte ordnar din privatekonomi efter vad som är mest spännande och trevligt för läsare. Jag tror jag hänger kvar ett tag till!

  Svara

 2. spartankar.com
  Apr 09, 2015 @ 20:46:52

  Hej!
  En orsak är att din blogg har kanske ändrat riktning. Den kommentar som du reagerade på ”Sitter hemma och räknar sin frus pengar” är kanske hårt men det finns ändå liten glimp av sanning i det. Visst ser man också att du är stolt över din fru och det har du rätt i.

  Hur mycket du har är kanske inte det mest intressant. Det som kan vara intressant är hur du använder det och hur du gör för att få mer av det, hur du har tänkt runt dina företag (och kanske hur du har kommit över), lån m m. Hur ni tänker runt husköp. Du nämner miljonär innan 30 men det finns ändå en del skillnad om era filosofi; det kan vara intressant att utveckla runt det. Men det är du som bestämmer vad du vill skriva om.

  Till slut är det ditt blogg. Du ska göra det för dig, för att kunna säga det du vill. Läsare är inte det viktigaste. Så om du behöver skrika din stolthet gör det och bryr dig inte om vad andra säger. Det är kanske endast anonym som du kan göra det som du vill.
  Det finns en del blogg som försöker skriva för att få läsare. Andra skriver för att uttrycka det de tycker och är oftast de mest intressanta.

  För att svara på dina frågor tycker jag att perpenning och snålcoachen är de mest intressanta bloggar.

  Svara

 3. Kristoffer
  Apr 10, 2015 @ 07:18:56

  Haters gonna hate osv. Keep on rockin’ 🙂

  Svara

 4. Plutusson
  Apr 10, 2015 @ 08:48:47

  Min kommentar var inte tänkt som aggressiv. Tanken var att den skulle vara i samma provocerande/ironiska anda som ditt förra inlägg med tillhörande rubrik. Om du tog illa vid dig ber jag om ursäkt, det var inte det som var meningen.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: