Miljonär är inget längre

Den dummaste kommentaren jag läste på Miljonär innan 30 för länge sedan var att man inte var miljonär förrän man hade 1,5 miljoner i årslön eller 3 miljoner i förmögenhet, eller vad det nu var exakt.

Vad personen nog egentligen menade var att ”miljonär” inte är märkvärdigt över huvud taget längre (särskilt inte när varenda husägare är miljonär i värdeökning), så för att få samma laddning i uttrycker som, säg på åttiotalet, så krävs det lite mer.

Ordet ”mångmiljonär” får man väl ta till istället, men hur många miljoner pratar vi egentligen då?

”Dollarmiljonär” tycker jag är ett bra mått för när man är rik på riktigt, men som uttryck kanske det inte är så bra eftersom det låter som att man då är ägare av just dollar eller dollartillgångar.

”Bimiljonär” eller ”trimiljonär” är steg man skulle kunna ta till innan ”flermiljonär”, som möjligvis kan börja vid tre men helst högre än så. För att det ska bli ”många” bör det väl vara minst över fem, men allt detta har nog var och en sin egen åsikt om.

Annars är ”dekamiljonär” det naturliga nästa steget eftersom vi tenderar att ta allt i tiopotenser. Det ligger inte riktigt bra i munnen, men vi kanske vänjer oss.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: