Optionerna går bra

Nu är det snart ett år sedan jag fick det första erbjudandet om att köpa optioner i företaget. När jag läste om hur det utnyttjats fick jag en mindre chock då det visade sig att mitt köp stod för 8%, vilket är lite (skrämmande?, oroväckande? uppseendeväckande?) i ett företag på över 1000 pers.

Jag hade dock gjort ett fint kalkylblad och såg att jag genom att riskera några tiotusenlappar med hyfsad sannolikhet kunde göra ett par hundra tuss efter skatt på tre år. Givetvis en risk jag var villig att ta.

Har försökt att ta upp det med några medarbetare vid tillfälle men har naturligtvis inte hittat någon annan som nappat på erbjudandet.

Så hur ligger jag till nu då? Ja, i skrivande stund är jag upp 90 000 efter skatt, men det har som sagt inte ens gått ett år. Faller börsen igenom åker självklart detta företag med ner, men då blir det å andra sidan ett bra tillfälle att tanka billigare optioner nästa gång. Hävstången är enorm för optioner! Inget jag skulle spela med i vanliga fall, men får man ett bra pris kan det vara intressant ändå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: