Mer optioner köpta

För ett år sedan antog jag erbjudandet att köpa optoner på företaget där jag jobbar, vilket till min förvåning inte många verkade göra. Min investering utgjorde 13% av rubbet i ett hyfsat stort företag.

I år satsade jag max igen, vi får se om det var fler eller färre som hakade på denna gång.

Sammanlagt har jag nu satsat ca 140 000 skattade kronor på detta, men går det åt skogen får man ändå tillbaka en del som ”bonus” när tiden är mogen.

Detta märks negativt på mitt kassaflöde denna månad då jag har bestämt mig för att inte redovisa denna investering, eftersom risken ändå är ganska stor att optionerna är värdelösa, eller åtminstone för svåra och volatila att värdera månad till månad.

Vid något slags tänkt normalläge ska jag tjäna några hundra tusen på detta, men åker börsen ner i källaren följer denna aktie givetvis med och mina optioner blir värdelösa.

Jag som är så riskavog tycker ändå att detta är ganska kul och inte särskilt läskigt. Som jag ser det är det en fin rabatt på att satsa lite på aktiemarknaden, som jag tyvärr har vänt ryggen i övrigt under ett par års tid.

Har ni fått några erbjudanden om aktier, optioner eller liknande via jobbet? Har ni slagit till?

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pengabloggen
  Maj 24, 2015 @ 08:42:00

  Hej
  Utan att veta någonting om ditt företag så verkar det onekligen vara en intressant affär. Jag och min fru har själva köpt på oss aktier i hennes företag där hon är anställd. Inte ett publikt bolag.
  Den affären är helt fantastiskt, Vi tog ett lån på 100k förra året till 1,5% ränta och nu delar de ut 50% i direktavkastning. I ett normalläge brukar utdelningsnivån ligga mellan 30-40% i förhållande till aktiekursen. Så det går minsann att hitta fina köp utanför börsen.
  Vi kommer fortsätta att köpa aktier i företaget. Företaget är marknadsledande i sin bransch.
  Kul med investeringar utanför börsen och jag gillar hävstången vi får med att använda oss av belåning.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Maj 24, 2015 @ 10:05:39

  Wow, wow, wow, det var minsann en sagolik investering!
  Ibland är det lätt att se att ett erbjudande är bra 🙂

  Måste bara tillägga att jag tror att det är på grund av liknande väldigt förmånliga avtal som de flesta struntar i att investera i mediokra erbjudanden som mitt. Jag pratade med en kollega om vårt erbjudande och hans enda skäl till att inte investera var att han hade fått ett mycket bättre erbjudande på ett annat företag, vid en tidigare anställning…

  Med den logiken ska jag tacka nej till en lottovinst på 100 000 för att min granne vann en miljon…

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: