Den bästa tjänsten för att hitta rätt bolån

Jag har skrivit om tjänsten förut:
Inte ett sponsrat inlägg

Därför blev jag extra glad när MittBolån.se erbjöd mig en affiliatelänk ifall jag ville skriva om deras tjänster.

För att få så bra bolåneränta som möjligt har jag tidigare provat Lånbyte.se och MittBolån.se. Jag har även skaffat bolånelöfte direkt från banken flera gånger och (försökt) förhandla bolåneräntan med bankmännen, så jag har lite att jämföra mellan.

Hos MittBolån.se fyllde jag i en intresseanmälan på webben och blev sedan uppringd av en mycket trevlig person. Vi gick igenom hela hushållets ekonomi, vilket tog ett tag, men till skillnad från banken så behövde de inte ringa upp flera gånger och ställa extra frågor.

Redan dagen efter hade jag ett mycket fördelaktigt lånelöfte hos en bank som jag definitivt inte hade kommit på att kontakta om det inte varit för MittBolån.

Den stora fördelen var i mitt fall att jag kunde få ett ungefärligt tak på hur mycket jag fick låna, vilket var omöjligt i de bankerna jag kontaktat direkt. För mig var det mest av nyfikenhet men jag ser det som mycket användbart att veta sitt tak innan man går ut och kärar ner sig i ett hus som man senare ser att man inte kan få låna till.

Även om jag inte är sponsrad av Lånbyte.se kan jag skriva lite om dem också. Det är en mer renodlad tjänst, som bara förhandlar dina befintliga lån, för att se om de kan få bättre villkor någon annan stans. När du väl har accepterat ditt nya lån skickar de en faktura direkt till dig, så du vet vad du betalar och kan direkt se om det är värt det. Mitt lilla lån på 1,4 miljoner lönade det sig inte att byta.

På MittBolån.se får du ingen extra faktura, du väljer bara om du vill ta erbjudandet eller inte.
Det finns också flera saker du kan göra via MittBolån.se
– Ansöka om nytt bolån (du har hittat ett objekt)
– Omförhandling (du vill ha bättre ränta)
– Lånelöfte (du går på visningar)

Eftersom det var ett år sedan jag testade tjänsten senast tänkte jag ringa och skaffa ett lånelöfte igen. Vi är ju skuldfria för tillfället men det är ganska många flotta hus ute till försäljning just nu 🙂

Jag skriver mer när jag gjort mitt nästa test, men under tiden skulle det vara kul om ni ville kommentera med era upplevelser av tjänsten.

Vill ni använda er av min länk till MittBolån.se är jag förstås mycket tacksam!

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anders
  Maj 27, 2015 @ 12:44:50

  Säkert bra tjänst för människor som inte orkar/vågar kontakta banken direkt, de erbjöd oss en rabatt på 0.4 procentenheter gentemot listpriset. Jag fick dock bättre erbjudande (0.2 procentenheter lägre än MittBolån) från 2 av 3 storbanker när jag pratade direkt med dem än vad jag fick genom MittBolån.

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 27, 2015 @ 13:40:48

   Tack för din kommentar Anders! Det gäller som sagt inte för mig, trots att jag är en mycket god och mångårig kund hos tre storbanker kunde de inte matcha erbjudandet jag fick via MittBolån.se.

   Om det handlar om att orka/våga så kan man ju även om man orkar/vågar gå direkt till banken även slänga iväg en ansökan via MittBolån, för att täcka upp alla möjligheter.

   Svara

 2. Turben
  Maj 27, 2015 @ 23:18:13

  Jag är mer intresserad av hur deras Affiliate-modell ser ut.?
  Hur ser ersättningen ut ?

  Svara

  • jobbochfirma
   Maj 27, 2015 @ 23:26:19

   Det får jag nog inte prata om i detalj men det är ganska enkelt. Ni klickar på min länk – om ni tar ett erbjudande ni får efter samtalet med MittBolån så utgår en ersättning till mig.

   Har inte så stora förväntningar på detta men eftersom jag gillar tjänsten och skulle tipsa om den i alla fall har jag inget att förlora.

   Själv är jag noga med att använda länkar från bloggar jag läser och poddar jag lyssnar på. Det är kul att kunna ge något tillbaka.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: