Månadsrapport, maj 2015

graf

Det ser dåligt ut men jag måste påpeka att ca 70 000 försvann till inköp av optioner, som inte redovisas eftersom värdet på dem är väldigt osäkert innan de eventuellt kan lösas in.

Dessutom hade vi en mardrömsräkning på 60 000 på kortet, alltså i princip hela inkomsten denna månad! Några saker har tajmat illa vilket gjort att det blivit så mycket, men helt klart är också att min fru måste börja tänka lite på hur hon spenderar. Jag uppskattar självklart att min fru drar in så mycket och att hon är så duktig på det hon gör, men det går inte att spendera fritt på skitsaker i alla fall, då har man inga pengar kvar. Förhoppningsvis gick budskapet fram när vi gick igenom räkningen tillsammans, i samband med att jag påminde om våra långsiktiga mål och att vi ännu inte har vårt drömboende.

AB2 har betalat tillbaka resten av lånet denna månad så nu är mina företag inte skyldig oss annat än aktiekapitalet. Ingen skillnad i resultatet men bra att ha det kassaflödet att ta till när jag hade mycket utgifter.

Jag redovisar lite annorlunda också eftersom vi håller på att slå ihop våra konton och städa lite allmänt. Då passar det bra att renodla redovisningen också, det finns inte längre någon idé att hålla separat räkning. Nästa månad blir det nog bara en gemensam kolumn.

Försäljning på webben:
AB1 12000
AB2 15000

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Pelle
  Jun 01, 2015 @ 09:25:16

  En stilla undran. Är det du som sätter upp era mål? Är det så att hon egentligen inte är lika motiverad som du?

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 01, 2015 @ 15:07:04

   Vi sätter målen gemensamt, men visst är det så att jag är mer motiverad, det är helt klart. Eftersom hon är väldigt familjeorienterad försöker jag visa på mål som gör att vi båda kan jobba mindre, men det får inte vara för långt i framtiden och det är ofta där jag stöter på patrull.

   Detta är en mycket svår utmaning, som ofta fastnar på det klassiska, att leva nu eller senare.

   Svara

 2. Anonym
  Jun 01, 2015 @ 11:02:22

  Hej,
  är lite intresserad av dina webbutiker. Hur ser RR, BR och nyckeltalen/marginalerna ut?
  Dvs vilka fasta kostnader har du, hur mycket tid lägger du ner, vilka marginaler tar du ut på inköpspriset, hur många artiklar har du i sortimentet, vilken vinst gör du m.m.?

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 01, 2015 @ 15:09:08

   Mina stackars butiker är misshandlade och jag har ingen aning om dessa nyckeltal, förutom marginalerna som ligger på ca 50% över lag.

   De senaste två åren har jag i princip låtit dem förfalla. Det enda jag har gjort är att uppfylla ordrarna och ge befintliga kunder bra service.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: