Tillbaka på skatten

Många andra ekonomibloggare har skrivit om att de fått tillbaka på skatten, men det som slår mig är att ett par av dem har förklarat att ”det mesta” av det gått till sparande och investeringar…

Våddå, ”det mesta”?! Har man en ekonomiblogg och det kommer in extra pengar går man väl inte ut och bränner dem som någon pundare!

Antingen unnar man sig oavsett extra utbetalningar, för att det är sunt och man lagt sig på en vettig unnarnivå, eller också snålar man stenhårt för att nå sina mål. Man går inte ut och hittar på något extra bara för att man har lånat ut pengar till staten!

För min egen del hade jag i och med att jag inte hade någon inkomst stora delar av 2014 betalat in alldeles för mycket skatt, så jag skulle få tillbaka 50 000 kronor, men eftersom handelsbolaget i och med inkråmsförsäljningen fick ett överskott för en gångs skull så gick det bort lite skatt där istället och det hamnade 35 000 på kontot.

Vi lever gott och följer planen så det gick bara rakt in på kontot utan vidare tanke.

5 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anna
  Jun 16, 2015 @ 08:37:28

  Andemeningen går väl fram, men här tycker jag att du har formulerat ditt inlägg väldigt illa. Du jämför ekonomibloggare med pundare? Gör om gör rätt.

  Svara

 2. jobbochfirma
  Jun 16, 2015 @ 13:47:57

  Det får du självklart tycka men jag väljer att använda ett målande språk där som du säger andemeningen eftersöks utan att det alltid måste vara korrekt, ungefär som att någon äter som en häst utan att det egentligen någonsin är särskilt likt en hästs matvanor…

  För övrigt har teamet bakom JobbochFirma valt som inriktning att bloggen ska bli ännu mindre politiskt korrekt så hipsters som Anna kanske ska säga adjö nu.

  Svara

 3. Anonym
  Jun 16, 2015 @ 22:00:34

  Själv gjorde jag så att jag lade in allting som kom in från skatten och avrundade uppåt, som att jag hade köpt någonting. ~1800 kr tillbaka på skatten, 2000 kr in på sparkontot!

  Svara

 4. Pelles
  Jun 17, 2015 @ 07:35:30

  Vad är meningen med det här inlägget? Verkar vara rejäl skrivtorka hos jobbochfirma just nu….

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 17, 2015 @ 08:26:32

   Pelle: Att klaga på andra ekonomibloggare och tala om vad jag fick för återbäring. Inte något större inlägg medger jag men det är lite kul att reta upp lättkränkta läsare också.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: