Ny lön – 82 000 efter skatt

Har inte uppdaterat familjens löner på ett tag, och sin vana trogen har frun haft ett hyfsat påslag samtidigt som hon har fått lite extra när hennes roll har växt. Själv fick jag drygt 3% påslag under min pappaledighet och förlorade givetvis lönekampen igen men lyckades i alla fall hålla mig kvar över halva frugans lön, om man inte räknar med hennes bonus förstås…

Tillsammans tjänar vi alltså nu 129 000 i månaden eller 82 000 efter skatt.
Det blir 1 548 000 per år före, och 984 000 efter skatt.
Lägg märke till att vi ett sånt år skulle betala 562 000 i inkomstskatt. Gott att kunna bidra.

Ursäkta om jag fastnar vid dessa skrytsiffror men jag hade aldrig i min vildaste fantasi trott att, för det första, jag skulle komma att tjäna så bra, men att jag sedan är gift med någon som tjänar 85 000 i månaden, det är fanns inte i min värld när jag startade denna blogg. Såna människor trodde jag bara fanns i Dagens Industri.

Märk väl att när vi träffades tjänade hon som jag gör nu, så jag var inte någon guldgrävare. Jag hade till och med högre nettoförmögenhet än henne då.

Men allt detta är än så länge mest siffror på papper då vi tar ut föräldraledighet och ska gå ner i tid för att hinna med familjelivet ordentligt. Vi känner att vi hellre maximerar tiden med vår son än vår intjäning just nu, vilket vi givetvis kan kosta på oss då vi bor billigt utan lån och fortfarande kör vår 18 år gamla Volvo.

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Test
  Jun 26, 2015 @ 08:01:53

  Vad har ni för ungefärliga kostnader per månad?

  Svara

 2. jobbochfirma
  Jun 26, 2015 @ 09:08:35

  Jag skäms att säga det men jag vet faktiskt inte riktigt…
  Senaste året har vi haft väldigt stora utgifter på renovering, resor och utemat bland annat.

  Vi har heller inte haft full inkomst på 1,5 år på grund av barnledighet.

  Budgeten säger att vi ska göra av med ca 35 000 per månad men jag vet inte riktigt hur vi ligger mot det.

  Ska gå igenom budgeten och utfallet igen och redovisa det för er.

  Svara

 3. Test
  Jun 26, 2015 @ 13:02:31

  Jag gillar Tink i telefonen. Superbra funktionalitet som håller mig uppdaterad i realtid på kostnaderna. Stora nackdelen är att de behöver dina inloggningsuppgifter för att hämta data. Cornucopia har skrivit ett par inlägg om ev säkerhetsbrister. Dessutom är det gratis och det finns inga gratis luncher 🙂

  Hur som helst förvånas jag varje månad av hur lätt det är att det springer iväg tusenlappar här och var. Ny cykelhjälm, nytt verktyg, klippa sig, 2-3 presenter, hyra bil osv. För dessa kostnader funkar tink som en bra väckarklocka för mig.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 26, 2015 @ 14:13:22

   Har inte provat Tink då jag inte hörde talas om det förrän Cornu skrev sina synpunkter.

   Har satt igång ”Every dollar” från Ramsey Solutions, men bara från datorn då det bara finns en äppelapp än så länge. Skulle vara kul att få en jämförelse mellan dem.

   Svara

 4. Eva
  Jun 27, 2015 @ 17:45:12

  Hej! Du skriver mycket inspirerande inlägg. Efter ett tidigare inlägg där du pratade om Dave Ramsey blev jag nyfiken och började lyssna på hans show via podcast och gillar det han säger. Jag undrar om du har någon fundering på hur man skulle kunna översätta babystepen till svenska förhållanden?
  /Eva

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 27, 2015 @ 18:39:10

   Tack Eva!
   Jag har inte hört det på ett tag, sedan jag slutade skriva regelbundet och lade mer tid på familj och annat.

   Ja, det han säger är simpelt men ändå inspirerande.

   Ja jag har nog skrivit ett utkast till babystegen under svenska förhållanden, ska se om jag hittar det eller kan skriva ett inlägg om det. Tillsammans kan vi kanske komma överens om ett bra system för jag är säker på att jag inte får till det rätt på första försöket.

   Svara

 5. evamarieo
  Jun 27, 2015 @ 19:07:47

  Det låter super. Vore kul att ha ett ”svenskt” alternativ 😊

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 27, 2015 @ 20:13:21

   Nu har jag skrivit ett inlägg men det blev väldigt likt förlagan. Tillsammans kanske vi kan utveckla det och anpassa till svenska förhållanden.

   Det enda stora jag ändrade var att spara till pensionen, vilket de flesta ju gör automatiskt i Sverige, genom tjänstemannapensionen.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: