Bailout, mother-in-law

Min fru har hjälpt sin mamma ekonomiskt under många år. Hon har allehanda problem och kan inte jobba, med en försörjning från socialen (i landet där hon bor, inte Sverige).

Det stör mig givetvis att hon måste ha hjälp men förstår att min fru vill finnas där för henne. Dock lite orättvist att hennes andra barn inte gör något, det är de som sitter på fina hus och bilar. Ännu mer stör det mig att hon har kreditkortsskulder, vilket i förlängningen gör att jag och min fru finansierar hennes skulder!

Jag har under en längre tid försökt förmå familjen att prata om hennes skuldproblem men ingen har velat ta i det med tång, nej det har varit bättre att betala någon matkasse hit och dit och någon hyra, men inte gå till roten av problemet.

Nu har det dock hänt! Som jag föreslog betalar vi av hennes krediter på ca 20 000, för att hon ska kunna få ihop sin budget och inte gå back varje månad. I gengäld har hon klippt kreditkorten och lovat att aldrig ta ut en kredit igen!

Det är dyrt men jag hjälper henne hellre på fötter på riktigt än hjälper henne halta vidare med kreditkortsskulder.

Hon har en tillgång och det är hennes boende, vilket är värt ca 600 000 med lån på ca 150 000. Om två år går det lånet ut, troligen utan chans att förlänga, så då får vi nog lösa det lånet också, så att hon har någonstans att bo.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. spartankar.com
  Jun 29, 2015 @ 22:04:34

  Det är inte en enkel problem. Det viktiga är att dokumentera det ni gör.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jun 29, 2015 @ 23:36:56

   Det ska vi nog göra men detta är att se som en gåva. I och för sig med det förbehållet att hon aldrig tar krediter igen för då hjälper vi henne inte mer.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: