Lånelöfte: 13 miljoner

Jag lovade ju att följa upp förra inlägget om MittBolån, så jag ringde upp igen och fick åter prata med en pigg och urtrevlig handläggare, de verkar bara ha såna. Först fick jag veta att lånelöften genom dem bara gäller i tre månader så eftersom det inte var så nära i tiden så fick jag istället vad de kallar för en lånekalkyl, alltså att de kollar siffrorna i sitt system, utan att göra en förfrågan till bankerna.

Det passade ju mig utmärkt, särskilt som jag denna gång var ute efter att kolla var gränsen gick för hur mycket vi kunde få låna. Av erfarenhet går den gränsen ganska mycket högre än vi är intresserade att låna, men det är ändå lite intressant, särskilt med dagens uppblåsta huspriser, plus att det är en bra tjänst att kunna få en sån siffra, vilket jag inte lyckats få direkt från bankerna.

Han tyckte att vi hade bra inkomster och sade att han maxade kalkylerna, vad nu det innebär… Hur som helst skulle vi med vår kontantinsats och inkomst utan problem få låna 13 miljoner! Alltså tretton millar, vilket gör att vi skulle ”ha råd” med ett hus på 15 miljoner.

Givetvis vill vi inte låna på såna nivåer, det är liksom inte vi, men det var kul att veta.

Vill du själv veta var ditt max ligger är det bara att gå in på MittBolån.se, vilket är gratis för dig. Om du antar ett låneerbjudande kommer MittBolån att få en kommission av banken, men det påverkar inte oss som kunder till MittBolån (som vi alla vet har bankerna marginaler att ta av).

Annons

4 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Lunkan
  Jul 10, 2015 @ 15:10:28

  Och även du får en kickback ser vi när vi tittar på klicklänken:

  https://www.mittbolan.se/?trackingId=397&utm_source=jobbochfirma&utm_medium=blogg&utm_campaign=blogg

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 10, 2015 @ 17:19:29

   Detta är en mycket bra tjänst som jag skrev om även innan jag fick en sponsorlänk.

   Det är lite lustigt med gratisläsare som tror att det gjort en detektivupptäck när de ”avslöjar” en affiliatelänk!

   Svara

 2. Ossy
  Jul 10, 2015 @ 15:38:24

  Låter som att det var ca 85% belåning handläggaren räknade på. 13 mkr i lån, säg 1,5% ränta och 2% amortering på skulden. I dagsläget hamnar ni på en boendeutgift en bit över 40000 kr/mån om man räknar in lite drift. Räntekänslighet på 11000 kr/mån per procentenhet som bolånet ändras. Lycka till!

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 10, 2015 @ 17:12:12

   Stämmer säkert. Det är just när man räknar lite på riskerna som det blir extra tydligt att detta bara är ett räkneexempel, inget vi skulle göra i verkligheten.

   Ta lån kanske vi ska göra igen, om vi hittar ett bra hus till okej pris innan vi har sparat ihop till det, men just nu är det bara väligt skönt att vara skuldfri.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: