Hur slösaktig är din partner? (4)

Jag säger inte att min fru är slösaktig men när jag förra månaden gick igenom kortutgifterna var det en utgift på 2000 på Arlanda som hon fortfarande inte vet hur den kom till…

8 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Kicki
  Jul 23, 2015 @ 18:03:20

  Är det inte hon som tjänar den riktiga pluringen i er familj? Ändå sitter du som har mindre inkomst och raljerar över hennes slösaktighet, naturligtvis bara på ”skoj”… Med tanke på att du lägger märke till dessa inköp så undrar jag hur mycket ”skoj” det är, egentligen.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 23, 2015 @ 19:52:57

   Jag älskar din fråga, även om den är lite neggig mot mig.
   Det är nämligen väldigt viktigt i alla äktenskap, att man är överens om utgifterna. Inte att man måste spendera på samma sätt (jag kommer alltid att vara snålare än henne), men att man hittar en nivå där man kan acceptera varandras val.

   Ja, hon tjänar MYCKET mer än mig, men betyder det att jag inte får ifrågasätta slöseri? En hemmafru har i så fall inget alls att säga till om, eller?

   Svara

 2. Lunkan
  Jul 23, 2015 @ 20:10:48

  En kvinna har alltid rätt och en man alltid fel, det vet du väl?

  Svara

 3. Anna
  Jul 24, 2015 @ 09:48:17

  Och jag läste alldeles för snabbt. Hur lösaktig är din partner? Hann tänka ”hur passar det in här bland ekonomi” innan hjärnan korrigerat vad där egentligen stod 🙂

  När jag läst alla 4 så tycker jag att dricka och bullar, det kan hända vem som helst. Fast en utgift på 2000 är så mycket att det borde man faktiskt veta vad det är. Om inte så skulle man vilja ta reda på det, så det inte är något bedrägligt med kortet.

  Svara

 4. Kicki
  Jul 25, 2015 @ 10:50:34

  Så klart man får ifrågasätta när det är större utgifter, men att sitta & notera vatteninköp & bullar som råkar bli över är ju mest småaktigt. Börjar man grotta ned sig på den nivån tror jag att man gör mer skada än nytta i sitt förhållande. En annan sak jag tycker är viktigt i alla förhållanden är respekt för sin partner – att sitta och raljera över hur fantastiskt oekonomisk hon är så vi som läser ska skratta åt hennes dumheter (att vi läser denna typ av blogg borgar ju för att vi ska hålla med) känns inte respektfullt. Hon jobbar in en massa stålar; låt henne ha nöjet av att inte hålla koll på varenda krona. Jag har stenkoll på mina pengar för att jag är en ekonominörd – min man har det inte trots att han är ändå sparsam. Skulle jag försöka tvinga in honom i min nördighet skulle det sluta med att han kände sig ganska hämmad; i bland får good enough vara good enough liksom.

  Svara

  • jobbochfirma
   Jul 25, 2015 @ 19:39:52

   Till er som reagerar på detta sätt kan jag bara säga att ni läser in för mycket i det!

   Jag sitter inte och noterar varje inköp, vattnet och bullarna var sånt hon gjorde när vi hängde tillsammans.

   Det är ändå relevant för denna blogg eftersom alla vet att man måste ha koll på även de små utgifterna om man ska komma nånvart med sitt sparande.

   Jag tvingar inte in henne i min nördighet, hon har stor frihet och spenderar eoner mer än mig! Jag gör mig lite lustig över en del onödigt slösande men det är väl självklart att någon ska komma och känna sig kränkt å min hustrus vägnar!

   Svara

 5. Player
  Jul 27, 2015 @ 21:31:10

  Jag tror inte jobbochfirma är en nitisk hemmaman som raljerar över hur sin hustru spenderar i ljuset av hennes inkomst som, i relation till hans egen, är avsevärt högre. Det är väl en principfråga om du frågar mig. Klart kan man fästa vikt vid vem som har dragit in vilken grön sedel i den ekonomiska gräsmattan. Men där är jag nog fräck, att påstå att den personen är Den som räknar. ”Jag har dragit in den här pengen och jag kan kosta på mig att spendera den bäst jag vill, därför”.

  Som jag har uppfattat jobbochfirma så är han ekonomisk och tar även sin hustrus del i den ekonomiska debatten hemma eftersom han har intresset och är lite om sig och kring sig med familjens ekonomiska budget. Inget fel med det. Så länge det är klar kommunikation med målet att alla ska må bra och kunna realisera sina mål.

  Personligen hade jag inte kunnat sova innan jag visste vad jag lagt 2000 kr på. Reellt sett är det ett finare besök på ICA! 😉

  /Player

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: