”You cannot outearn your stupidity”

Citatet i rubriken kommer från Dave Ramsey och syftar på att det inte räcker att tjäna mer och mer pengar, till slut måste man sluta göra dumma saker om man vill ha något kvar.

Loggade just in på banken och fick se två kommande löneinbetalningar som kommer att tanka upp kontot ordentligt. Det var inte förrän jag dubbelkollade min lönespec som jag kom på att frugans inbetalningar nu också kommer in på mitt (numera vårt) konto.

92 000 är jag inte så van att få in den 25e, så kanske var det inte så konstigt att jag hickade till. Det är första gången vi får två hela löner in på kontot samma månad, plus lite gammal dagersättning för föräldraledighet och lite semesterlön. I fortsättningen blir det aningen mindre eftersom jag kommer att gå ner i tid för att få dagispusslet att gå ihop.

Det blir i alla fall en tokigt hög månadsinkomst och jag ska göra mitt bästa för att inte pissa bort detta och hitta på något dumt projekt som äventyrar vår framtida frihet (igen). Projekt förenkla livet går långsamt framåt, och ibland känns det som det är ett steg fram och två bakå. Berättar mer sen.

2 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Utdelningsseglaren
  Aug 24, 2015 @ 21:39:08

  Bara att gratulera till nytt fräscht kassaflöde då 🙂

  Kommer väl till pass med dessa sänkta på aktier!

  Hälsar Utdelningsseglaren

  Svara

  • jobbochfirma
   Aug 24, 2015 @ 21:47:53

   Ja marknadsnedgången är välkommen och får gärna fortsätta. Kassaflödet har jag inga problem att trycka in på börsen men frågan är hur mycket det ska falla innan jag vågar köpa med sparkontot i någon större skala.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: