En halv miljon extra i årslön

Jag sitter och kämpar med försäljningen i en av mina butiker. Gnetar med att sälja av en del hyllvärmare och försöka få någonting alls för det.

Plötsligt säger frun: -Det ser ut som att bonusen kan falla ut fullt i år, vi har redan mött alla våra mål på gruppnivå.

Det innebär alltså att bonusen landar någonstans mellan en kvarts och en halv miljon, brutto!

Än en gång blir jag påmind om att jag spelar en inkomstmässig andrafiol (eller typ tredje) i vår ekonomi. Det är faktiskt viktigare att jag ser till att bidrottningen trivs än försöker skapa mer på egen hand.

I år kommer hon alltså troligen få mer i bonus än jag får i total inkomst, och om den faller ut helt kommer hon att få nästan lika mycket i bonus som jag har i årslön. Och jag är ändå någon slags IT-konsult i Stockholm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: