Månadsrapport, september 2015

Namnlös

Egentligen inget större spenderande denna månad och heller inget fel på inkomsterna, men det som sänkte sparandet var att jag min vana trogen betalade in hela kvartalets hyror (månadsavgifter) på en gång, eftersom de kommer tillsammans och det bara är enklare. Plus att det var denna månad vi till slut betalade av svärmors skulder på 25 000.

Inte för att jag just nu tänker uppdatera lägenhetsvärderingen just nu, men det har givetvis slagits nya rekord även i min förening och min lägenhet bör ha stigit med ytterligare 200 tuss. Lite skönt på något sätt med tanke på att vi förlorat ganska mycket på sommarhuset.

Första månaden avklarad på nya uppdraget och det känns som en mycket bra matchning.

Rean fortsätter i den butiken jag tänker stänga. Försäljning på 25 000 denna månad, vilket är helt okej, men det finns ännu mycket kvar.

Försäljning på webben:
AB1: 7 000
AB2: 25 000

6 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Anonym
  Okt 02, 2015 @ 14:02:24

  Hej!

  Bra jobbat! Har du funderat på att betala av studielånet och bli helt skuldfri? Ni har ju pengar ett konto och kan göra det? Vet ju att räntan på studielån är låg men känslan att vara skuldfri är inte dum!?

  Med vänlig hälsning,
  HA

  Svara

 2. jobbochfirma
  Okt 02, 2015 @ 14:17:30

  Hej HA!

  Har funderat och funderar på det ganska ofta.
  Dock har jag lite målat in mig i ett hörn genom att jag många gånger har skrivit om att studielånet inte ska betalas av så länge man kan behöva pengar i framtiden eller tror sig kunna klå räntan på studielånet genom investeringar.

  MEN, när jag kollade på räntan på mitt CSN-lån nyligen var den 1,0% vilket är högre än räntan på mitt sparkonto, plus att jag förlorar 30% av sparräntan i kapitalvinstskatt.

  Sen är det ju lite tråkigt att ha ett kassaflöde där det försvinner 1500 kronor varje månad i betalningar till CSN.

  Psykologiskt skulle det ju vara skönt att vara HELT skuldfri, det kanske är dags…

  Men senast jag pratade med mitt bollplank pratade han ner mig från betala mitt lån, genom att påpeka att lånet försvinner om jag skulle gå och dö. Min familj skulle alltså få ca 130 000 extra i livförsäkring, kan man säga.

  Men det låter ju ganska fånigt nu…
  Kanske ska jag bara betala av det…

  Tack för att du satte myror i huvudet på mig igen 🙂

  Svara

 3. Anonym
  Okt 02, 2015 @ 15:31:28

  Hej igen och förlåt! Jag har nog lyssnat för mkt på Dave Ramsey och satsar på skuldfrihet! Det där med livförsäkringstänket (att lånet försvinner alltså) var inte dock inte så imponerande kanske. Kolla vad en livförsäkring kostar istället, jag kollade på nätet och för ett försäkringsbelopp på 200000 kr var det 15 kr mån för en 40 åring….

  MVH
  HA (som inte har några studielån kvar och inte alls mår dåligt av det!)

  Svara

 4. JOhan
  Okt 02, 2015 @ 15:53:07

  Vill du dra ut på tiden kan du också konvertera csn-lånet
  så det delas upp på 25 år och inte baserat på inkomsten…
  Om du har ett lån som är mellan 1989-2001…
  då kan du lägga mellan skillnaden på ett sparkonto…

  nästa år blir csn 0,7% tror jag

  Svara

  • jobbochfirma
   Okt 07, 2015 @ 20:44:42

   Tack JOhan, jag hade ingen aning om att det gick att dra ut på det!
   Känns dock inte särskilt lockande, det finns ju ändå kvar där i bakhuvudet.

   Efter kommentarerna ovan är jag mer sugen än någonsin att bara betala av rasket nu!

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: