1600 i månaden till CSN

Den här bloggen går verkligen på sparlåga nu, men ändå skriver jag en hel del. Just nu har jag 21 A4-sidor med opublicerat dravel. Här kommer ett inlägg jag måste ha skrivit för ca ett år sedan, innan vi betalade av huslånet och husköpet kändes nära förestående. 

Det har blivit något av ett signum för mig att prata om CSN och försöka förklara varför det är det sista lånet man ska betala av. Ändå brottas jag ibland med känslan av att det skulle vara trevligt att betala bort det en gång för alla.

Just nu har jag den känslan i och med att jag betalar exakt 1600 per månad, vilket är MYCKET mer än vad jag betalar i ränta på mitt lån på 1,4 miljoner.

Kassaflödet skulle alltså bli en hel del bättre om jag betalade av CSN, även om jag skulle ta ett lån för att göra det.
Men jag vill helllre betala av det dyraste lånet först, vilket är bolånet. Om vi skulle betala det nu så skulle jag ändå inte betala CSN eftersom vi vill bygga en ny kontantinsats till det framtida huset. Sen går rejset till om vi hinner betala av huset innan mitt CSN är automatiskt avbetalt.

 

3 kommentarer (+lägga till din?)

 1. Carolin
  Okt 19, 2015 @ 22:25:42

  En annan (mer krass) orsak att inte betala av CSN snabbare än normalt är ju att det lånet avskrivs om du skulle avlida. Ett bolån avskrivs ju inte men övergår inte heller på efterlevande. Däremot minskar det ju vad efterlevande kan få ut.

  Svara

 2. HA
  Okt 23, 2015 @ 20:20:55

  Mitt råd: Betala av skiten och titta inte bakåt, då slipper du tänka på det någonsin igen och du kan ägna din energi åt nåt viktigt istället! Du är inte skyldig någon något=frihet.

  Med vänlig hälsning,
  HA

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: